Kako izbrati hotelu primeren sef?

Po končani sezoni se javljajo hoteli, ki imajo težave s sefi, ki se ne dajo odkleniti, zaradi česar gostje večkrat kličejo na recepcijo v času največje gneče, poročajo pa tudi o primerih vlomov v nekvalitetne sefe. Njihove zgodbe so me spodbudile, da napišem nekaj na to temo.

Kaj prinašajo nizkokvalitetni sefi?

  • Pogosta popravila
  • Intervencije gostov na recepciji v neugodnem času
  • Nezadovoljne goste
  • Dodatno obremenitev osebja hotela na vrhuncu sezone

Čeprav gostje redko izberejo hotel na podlagi sefa, nekvalitetni sefi prinašajo dolgoročne slabe posledice kot so negativne kritike in odhod gostov h konkurenci.

Pogosto se zgodi, da je hotel slabše ocenjen ravno zaradi tovrstnih fines, ki določajo status hotela na zelo konkurenčnem trgu.

Hoteli s 4 ali 5 zvezdicami se gotovo ne bodo nikoli, v pomanjkanju informacij, odločili za neustrezne sefe. Zakaj? Na dolgi rok se posledice nabave nekvalitetnih sefov ne izplačajo. Za kvalitetne sefe se poleg znanih svetovnih hotelskih verig odločajo tudi hoteli, ki imajo izkušnje s slabimi kritikami na podlagi sefov, da dvignejo svoj status.

Kateri sefi so standard znanih svetovnih hotelskih verig?

Skandinavska kvaliteta VingCard ASSA ABLOY Hospitality je znana in uveljavljena v svetu hotelov. Njihov produkt na področju hotelskih sefov je serija Elsafe Zenith.

Zenith sobni sefi so na voljo v različnih velikostih in modelih, ki so prilagodljivi različnim potrebam. Prav tako imajo prefinjen način odpiranja v primeru blokade ali pozabljene pin kode (npr. z elektronskim ključem s posebno šifro ali s teledecoding možnostjo preko telefonske linije). S pomočjo programske opreme je možno slediti rokovanju s sefom, kar je včasih zelo pomembno zaradi lastne evidence.

 

sefovi

.

Pomembne značilnosti Zenith sefov so:

  • Protivlomni mehanizem
  • Okrepljena konstrukcija
  • Sodobni dizajn
  • Moderna elektronika

Sefi so le še ena od milijon stvari, na katere morajo hoteli misliti. Z dobro informiranostjo in dolgoletnimi izkušnjami se je lažje odločiti korektno. V Špici smo instalirali že veliko število sefov in zaradi kvalitetnega norveškega proizvajalca še nimamo negativnih izkušenj.

Glede nadaljnjih vprašanj v zvezi z varnostjo v hotelih, me kontaktirajte.

SHARE
Miro je že preko 8 let ključen gradnik Špice in je v svojih številnih projektih različnih velikosti pridobil neprecenljivo in raznoliko znanje s področja kontrole pristopa in evidence delovnega časa ter hotelskih sistemov za kontrolo dostopa v sobe. Miro je po izobrazbi univerzitetni diplomirani matematik.