Kaj trgovce postavlja pred konkurenco?

Izziv: Starejša oprema na blagajni povečuje čas čakanja v vrsti in povečuje nezadovoljstvo strank ter kaže na slabo storitev

ret1

Vsi se verjetno strinjamo, da je prvi vtis najpomembnejši. V trgovini pa je predvsem končni vtis tisti, ki šteje več. Blagajniške vrste so zadnja točka srečanja s kupcem – točka nakupne izkušnje in uspešno zaključenega nakupa ali pa vračilo blaga. Kratke vrste na blagajnah so ključne. Hitro premikanje kupcev v vrsti je izjemno pomembno in hkrati tudi zelo zahtevno.

ret4

Proizvajalci uporabljajo na izdelkih nove standarde GS1 DataBar in 2D črtne kode, da bi še izboljšali upravljanje blaga skozi tradicionalno oskrbno verigo trgovca. Potrošniki pospešeno uporabljajo digitalne črtne kode, ki predstavljajo kartice zvestobe, kupone s popusti ali darilne kartice. Razlog za to sta enostavna uporaba in dodana vrednost, saj imajo to črtno kodo spravljeno na eni napravi, ki jo imajo vse skozi s seboj. To je mobilni telefon. Če vaša blagajniška oprema ne prepozna črtnih kod iz ekrana, potem mora blagajnik ročno vnašati podatke črtne kode, kar prinaša dolge čakalne vrste ter razburjene in nezadovoljne kupce.

Rešitev: Postavite kupčevo izkušnjo v nove dimenzije in zmanjšajte vrste z novo tehnologijo na blagajni

Prilagodljivost skeniranja in vrhunska izvedba povsem preobrazi prepustnost na blagajni in kupčevo izkušnjo za pozitivni končni vtis in zgodbo za prijatelje. Najnovejša oprema zagotavlja hitro branje vseh tipov črtnih kod in hkrati ne glede na to, v kakšnem stanju so.

Skenirajte kode na vseh površinah praktično brez vpliva na hitrost branja. Črtne kode so lahko na papirnatih etiketah, plastični kartici ali prikazane na ekranu mobilne naprave, zagotavljamo vam enkratno hitro branje blaga. Opcijsko je na voljo še stranski čitalec obrnjen proti kupcu, ki omogoča da lahko sami skenirajo svoje kupone, kartice in mobilni telefon. Blagajnik se ne rabi več dotikati kupčevih osebnih stvari, kjer je moral še posebej paziti na poškodbe in rokovanje s tujo lastnino. Hkrati je ta dodaten stranski skener uporaben tudi za impulzivne nakupe, ko otrok ne želi izpustiti iz rok svoje sladkarije in jo lahko celo sam postavi na končni račun. Zares je izvrstno videti vrhunsko tehnologijo na delu, saj je proizvajalec Zebra, kot pionir na področju branja črtnih kod, znan po svoji superiornosti. Predvsem je opazna sposobnost ravnanja z zahtevnimi črtnimi kodami, kjer je navadno potrebno večkratno branje ali ročni vnos pri konkurenčnih napravah. Zahtevne črtne kode vključujejo odrgnjene, umazane, slabo natisnjene, na krivinah, v plastični embalaži ali na pekovski embalaži z delci moke.

ret2

Zagotovite si komponente prihodnosti:

  • Stranski skener za kupca: enostavno dodajte v osnovni komplet, če želite izboljšati izkušnjo kupcev.
  • Tehtnica za blago: enostavno dodajte v osnovni komplet, če želite da kupci ne potrebujejo ali ne pozabijo tehtati artiklov.
  • EAS deaktivator: enostavno dodajte v osnovni komplet, če želite imeti vse v enem.
  • RFID: enostavno dodajte v osnovni komplet, če želite postati agilni in podpirati sodobne tehnologije.

Za dodatni posvet o opremi sem vam z veseljem na voljo.

 

SHARE
Karel Stanovnik is responsible for the time and attendance solutions at Spica. In his work, he combines expertise and business benefits for companies. He is passionate about optimizing business processes and their effectiveness. Karel is recognized for his excellent customer service, a constant search for improvements and a sharp sense of putting breakthrough technologies into the everyday business of companies.