Kaj razvoj RFID pomeni za hotele?

Eden izmed najpomembnejših faktorjev dobrega počutja hotelskih gostov je občutek varnosti – njihovega premoženja in njih samih. Prav RFID tehnologija izpolnjuje visoka merila za doseganje najvišje ravni varnosti, ki zagotavlja zaščito pred vsak dan novimi grožnjami in ranljivostmi. Starejše rešitve za zaklepanje vrat so namreč vedno bolj izpostavljene številnim nepooblaščenim poskusom vstopa. To je tudi eden izmed ključnih razlogov, da RFID tehnologija hitro zamenjuje magnetno.

Povpraševanje po izboljšanih sistemih, ki bi komunicirali s spletom je bilo vedno prisotno, vendar pa je bila ključna prepreka usklajevanje proračuna in zagotavljanje ustrezne storitve za stranko, to pa je pustilo zelo malo manevrskega prostora. Z razvojem RFID in brezkontaktnih tehnologij so svetovni hotelski trgi končno dobili možnost, da lahko rešijo ta problem in hkrati zagotovijo najvišjo stopnjo varnosti. RFID premaguje problem nedovoljenega podvajanja ključev, ki je bil preteklosti eden izmed največjih pomanjkljivosti. Za razliko od magnetnih kartic, brezkontaktne zagotavljajo anti-skimming zaščito podatkov, kar pomeni, da onemogočajo nenadzorovano branje podatkov s kartice. Splošna učinkovitost varnostne strategije temelji na sposobnosti hotela, da vlaga v celovite varnostne sisteme in nadzor dostopa, ki temelji na brezkontaktni tehnologiji. V zvezi s tem RFID prinaša višjo stopnjo funkcionalnosti v primerjavi s predhodnimi tehnologijami.

Poleg zagotavljanja varnosti pa lahko RFID tehnologija, s katero gost odpira vrata hotelske sobe, služi še v druge namene: za sledenje unifrom osebja, sledenje zalog, RFID kartico lahko gost uporablja tudi kot plačilno sredstvo,… Kako zadovoljen je gost z bivanjem v hotelu je v veliki meri odvisno od izpolnjevanja zahtev po udobnem bivanju. Zahvaljujoč njeni široki funkcionalnosti, RFID tehnologija izpolnjuje vse zahteve, obenem pa zmanjšuje obratovalne stroške in tveganja.

 

56% hotelirjev je v preteklih dveh letih nadgradilo svoje sisteme za kontrolo pristopa, od teh kar 27% priznava, da so se za to odločili zaradi poskusov vloma.

 

Prednosti, ki jih prinaša RFID tehnologija:

  • zaradi povezave RFID v spletno omrežje, lahko spremljamo vse poskuse dostopa do hotelskih sob v realnem času,
  • poskuse nedovoljenega pristopa ali morebitne vdore je možno raziskati z oddaljenim dostopom do zapisov dejavnosti,
  • izgubljene ali ukradene brezkontaktne kartice lahko daljinsko deaktiviramo in s tem preprečimo incidente,
  • poleg tega so RFID kartice zaščitene proti kopiranju kar poskrbi še za dodatno varnost,
  • odpornost na različne zunanje vplive,
  • posledično izboljšanje zadovoljstva gostov.

Za več informacij o prednostih RFID tehnologije v hotelih, nas kontaktirajte >>

 

SHARE
Miro je že preko 8 let ključen gradnik Špice in je v svojih številnih projektih različnih velikosti pridobil neprecenljivo in raznoliko znanje s področja kontrole pristopa in evidence delovnega časa ter hotelskih sistemov za kontrolo dostopa v sobe. Miro je po izobrazbi univerzitetni diplomirani matematik.