Industrijski Windows 8 prenosni terminali – Pidion in Honeywell

Na industrijskih prenosnih terminalih je vsaj zadnje desetletje močno prevladoval operacijski sistem Windows Mobile oz njegova osnova Windows CE. Od leta 2014 naprej se da vedno več prenosnih terminalov dobiti tudi že z Android sistemom, letos pa so se začele pojavljati tudi naprave z Windows 8. Nekaj na to temo sem že pisal (link).

Windows_Embedded_8_Logo

Ne govorim o tablicah z veliki ekrani, temveč o ročnih napravah velikosti telefona, ki so dovolj robustne in ergonomske za celodnevno delo na terenu poleti in pozimi in imajo vgrajen vsaj pravi čitalec črtne kode. Take naprave se lahko za razliko od tablic uporablja z eno roko in jih enostavno prenašamo v žepu.

Poglejmo si dva glavna nova ročna prenosna terminala z Windows Embedded 8.1 Handheld operacijskim sistemom. Oba imata precej opcij in dodatkov, nobeden od njiju pa nima fizične tipkovnice in sprednjo stran pri obeh zaseda samo velik ekran. Oba imata delovno temparaturo od -20°C do +50°C in IP67 zaščito proti vodi in prahu. To pomeni, da vam lahko brez strahu padeta v lužo, sneg ali blato.

1. Honeywell CT50

Honeywell je drugi največji svetovni proizvajalec takih naprav, takoj za Zebro/Motorolo. V naboru svojih naprav ima res veliko modelov, konec koncev je pred leti kupil Intermeca in še nekaj drugih podjetij. Večina njihovih naprav ima na sebi Windows Mobile/CE operacijski sistem, model CT50 pa je na voljo tako z Windows 8.1 Embedded kot tudi z Android sistemom. HW je v obeh primerih enak in sicer:

 • procesor 2,26 GHz Qualcomm Snapdragon Quad-core
 • spomin 2 GB RAM
 • ekran 4,66”
 • čitalec 1D in 2D črtnih kod
 • kamera 8 mio točk
 • vgrajen GPS in NFC

Cena Windows modela z vgrajenim LTE modemom je 1.800 EUR + DDV.

 

2. Bluebird Pidion BM180

Bleubird je poznan po svojih Pidion napravah in ima v naboru manjše število naprav, ki pa vse poskušajo biti malo drugačne od Zebre ali Honeywella. Bluebird je bil pravzaprav prvi, ki je izdelal ročni terminal z Windows 8 in BM180 je bila prva taka naprava, ki je prišla na mize v Špici že v začetku leta 2015. Tudi model BM180 je na voljo tako z Windows 8.1 Embedded ali z Android sistemom, podobno kot Honeywell.

HW je v obeh primerih enak in sicer:

 • procesor 1,5 GHz Dual-core
 • spomin 1 GB RAM
 • ekran 5”
 • čitalec 1D in 2D črtnih kod
 • kamera 8 mio točk
 • vgrajen GPS in NFC

Opcijsko ima lahko BM180 vgrajen tudi čitalec magnetnih kartic.

Cena Windows modela z vgrajenim HSPA+ modemom je 1.268 EUR + DDV.

Predstavitev naprave: http://blog.spica.com/slo/prvi-windows-8-robustni-rocni-terminal-s-citalcem-crtne-kode/

 

 

Če bi si želeli naprave pogledati od blizu, se nam javite!

SHARE
Timon's career at Spica started in the marketing department. It wasn't long before he transitioned to sales where he represents equipment for labeling and printing while also managing the company's web shop. Timon spends his free time teaching computer science to the elderly marking him as one of the most helpful and patient people at Spica.