Gartner raziskava in analitično poročilo za področje FMCG prodaje

Pred kratkim sem prebral raziskavo vodilne raziskovalne in svetovalne družbe na svetu, Gartner.

Ključne ugotovitve Gartner Analyst Report for Retail Execution and Monitoring so:

  • prodajne aktivnosti na osnovi dobro zgrajenega osebnega odnosa s kupcem počasi zamirajo. Prihajajo pa skozi organizacijo transparentne, na dejstvih sloneče in v realnem času podprte prodajne odločitve,
  • urejeni podatki in na njih vzpostavljena analitika so posledica vrhunske izvedbe prodajnih aktivnosti na terenu in zajema ustreznih informacij kar izboljšuje vašo promocijo ter pospešuje prodajo v skladu s tržnimi dogovori,
  • funkcionalnost rešitev še napreduje z večjim fokusom na enostavnih orodjih za prodajo na podlagi znanih dejstev, močnimi analitičnimi orodji in upravljanju učinkovitosti vaše prodajne ekipe na terenu.

Ker je poročilo zelo obširno in poglobljeno, lahko spodaj prenesete celoten dokument in v njem najdete zanimive zgodbe za nadgradnjo obstoječih procesov in vpeljavo novih.

Gartner Market Guide for Retail Execution

SHARE
Karel Stanovnik je na Špici odgovoren za področje trgovske panoge in rešitev pri upravljanju osnovnih sredstev. Pri dnevnem delovanju združuje strokovno znanje in poslovne koristi za podjetja. Pri svetovanju se čuti njegova strast do optimizacije poslovnih procesov in njihove učinkovitosti. Odlikuje ga posluh za stranke, stalno iskanje izboljšav in izostren občutek za umestitev prebojnih tehnologij v vsakdanje poslovanje podjetij.