Digitalna transformacija

V medijih je zadnje čase kot posledica konference o digitalni transformaciji Balkana, zaslediti več člankov:

  • “ne bomo več iskali zaposlitve, ampak delo”, link
  • “nekatere digitalne rešitve imamo bistveno bolje razvite kot Estonija”, link
  • “uslužbenci javne uprave ponovno v šolo digitalnih veščin”, link

V Špici smo prepričani, da digitalizacija prinaša izboljšanje poslovnih priložnosti in življenja ljudi, kot si je za cilj postavila vlada.

Pred časom smo digitalizacijo poskušali konkretizirati, ko smo pisali o Konkretnih primerih avtomatizacije >>>

Namen digitalizacije je, da rutinsko delo, ki ga je moč opraviti z digitalnimi rešitvami predamo tehnologiji, ljudi pa zaposlimo s kreativnim delom, ki prinaša večjo dodano vrednost in posledično profitabilnost.

Digitalizacija

V komentarjih pod članki pa se najde še druga, pomembna plat digitalizacije: kako bomo kot družba sprejeli nove tehnologije, oblike dela in zaposlitve?

Vsaka skepsa (celo strah) je najpogosteje osnovana na neznanju, kar je človeško in razumljivo. Prav zato, da bi ljudje znali uporabljati Špicine rešitve naš razvoj dan in noč tuhta kako produkte razviti tako grafično kot logično intuitivno. Naš cilj je, da bodo rešitve enostavne za uporabo tako tistim, ki so računalniško izobraženi, do tistih, ki znamke telefona zaradi grafičnega vmesnika raje ne zamenjajo.

Po drugi strani pa se v Špici skupaj z rešitvami trudimo implementirati tudi dobre prakse, znanja in izkušnje, kako tehnologije uporabljati na način, da ljudem omogočijo učinkovito in kreativno delo ter nikakor kot prisilo (ali nadzor), saj taki pristopi znižujejo motiviranost zaposlenih.

Za pogovor o digitalizaciji procesov v podjetju, se nam vsekakor oglasite >>

SHARE
Marija Jakopin is a presales consultant. Her field of work is about optimizing HRM processes and RFID tracking. She has an Applicative Mathematics Faculty degree, which enables her to understand the needs of the market from the IT point of view. In her free time she likes to explore tunnels.