Česa NE morete narediti s pametnim telefonom

broken-cell-phone-screen

2. Baterije trajajo cel dan

Ne samo, da imajo profesionalne naprave močnejše baterije (več mAh), temveč tudi bolje pazijo na porabo energije. Pametni telefoni nas morajo stalno navduševati s svetlim ekranom veliko pixli, glasnimi zvočniki, ultra-hitrim delovanjem – in za vse to potrebujejo veliko energije. Če potrebujete napravo, s katero boste lahko delali celotno izmeno, potem potrebujete profesionalno mobilno napravo. Če pa že izpraznite baterijo, jo lahko takoj zamenjate s polno baterijo. Pri pametnih telefonih je to vedno bolj redka možnost!

low_battery

3. Avtomatske nastavitve ob zagonu

Profesionalne mobilne naprave imajo od nekdaj del spomina, ki deluje tudi brez baterije. Ta del spomina se lahko uporabi, da se naprava sama nastavi na primerne nastavitve. WIFI gesla, certifikati, aplikacije in podobno se nastavijo avtomatsko, tako kot je potrebno za delo na terenu. Hkrati se instalirajo še vse potrebne aplikacije. Profesionalne naprave je možno nadzorovati tudi na daljavo – iz centrale podjetja. Glejte zapis na temo Mobile Device Management orodij.

4. Zagotovljen servis in podporo za celo življenje

Da, da, pametni telefoni vedno prvi dobijo najnovejše in najbolj bleščeče inovacije in tehnologije. Potrošniški trg zahteva vsako leto nov model, boljše ekrane, pisane barve, … Starih modelov pač nihče noče kupovati. Profesionalne naprave pa dobivajo storitvene in podporne inovacije. Od garancije, servisa še 5 let po nakupu, popravila v treh dnevih, zamenjave v primeru okvar in poškodb, celovitega nadzora cele flote naprav itd. Vse samo zato, da vaša terenska ekipa na terenu ne bo imela težav z napravami.

Mimogrede: ali bi zdajle lahko še lahko kupili enak telefon, kot ga uporabljate zase?

5. Profesionalne mobilne naprave znajo brati črtne kode – kot se spodobi!

Branje črtne kode z vgrajeno kamero je vedno počasnejše od branja s pravim čitalcem črtne kode. Dodatni bluetooth čitalec pa pomeni še eno napravo, ki ji je potrebno polniti baterijo in skrbeti zanjo. Ko morate pogosto in hitro brati črtne kode, je edina rešitev vgrajeni čitalec črtne kode. Preverite le to, katere kode bo potrebno brati, 1D ali tudi 2D. In na kakšno razdaljo. Morda še RFID?

Rugged devices can scan barcodes, properly!

6. Dodatki, dodatki, dodatki

Potrebujete četverno stojalo, morda ethernet priklop, serijski kabel, polnilec dodatne baterije, nosilec za na viličarja? Takih dodatkovgotovo ne boste mogli dobiti v Samsung ali Apple trgovini, dobite pa jih pri dobaviteljih profesionalnih mobilnih naprav.

001_Family_125 V5 Final

7. Izbira operacijskega sistema

Windows Mobile, Android, morda Windows 10? Kaj potrebujete za vašo aplikacijo? Kaj si želijo vaši informatiki? Pri pametnih telefonih ni veliko izbire. Če se osločite za iOS, boste naprave vedno kupovali samo pri Applu. Če kupite Samsung Galaxa Tab, je na njemu Android in čisto nič drugega. Pri profesionalnih naprava je zgodba drugačna. Nekatere naprave so celo take, da lahko kasneje zamenjate operacijski sistem in se tako prilagodite morebitnim bodočih zahtevam. Na primer Zebra MC67.

mobile OS

Zaključek

Obstaja veliko razlogov, zakaj so za poslovno kritične procese potrebne profesionalne mobilne naprave. Javite se nam, da se pogovorimo in poskrbimo, da vzdrževanje vaše flote mobilnih naprav ne bo močna mora.

SHARE
Being part of the Spica management team for more than 15 years, Andrej Planina is considered a leading regional expert in the field of business mobile solutions and technologies for automatic identification. He obtained extensive knowledge working as a project manager for major organizations in the region. Well aware of the business aspects in information processes, Andrej is the author of some of Spica’s successful products. An award-winner for the best innovation for the "Intelligent safety control system“, he is regularly invited to share his knowledge as the lecturer at the University of Ljubljana (Faculty of Engineering and Computer Science, Faculty of Economics). When not working for Špica, he is a passionate wine taster and blogger. Find out more at https://vinovino.si/