Ali je moj WMS kompatibilen z Voice sistemom?

Odgovor je sicer kratek, a da bi razumeli kaj pomeni, berite dalje.

Voice JE kompatibilen z vašim WMS sistemom, če je le-ta strukturiran in se do vaših podatkov dostopa enostavno. Večina WMS sistemov ustreza tem kriterijem.

Picture7

Zadovoljni smo s številom uspešnih instalacij Voice rešitev. Do sedaj nismo naleteli na WMS, s katerim se ne bi mogli povezati.

Obstaja več standardnih načinov integracije med WMS in Voice rešitvijo. Pravega izberemo v sodelovanju s ponudnikom WMS sistema. Za nekatere sisteme obstaja že narejen vmesnik, kot na primer SAP (Špica je SAP tehnološki partner). Pri takih WMS rešitvah je potrebno manj modifikacij in je zato projekt enostavnejši.

Po dosedanjih izkušnjah, naših in tujih, kjer se je Voice rešitev implementirala, je produktivnost skladišča bistveno višja, saj je to priložnost ne samo za izkoristek, ki ga prinaša tehnologija, temveč tudi priložnost za spremembo ali izboljšanje procesov in organizacije.

Še vedno pa obstaja možnost, da se Voice nikakor ne more povezati z vašim WMS sistemom. Lep primer take situacije je, če uporabljate WMS skladiščni sistem v oblaku, kjer s programerskega vidika ni možno dostopati do podatkov.

Vendar pa vsekakor velja, da je Voice najprimernejši za tista skladišča, kjer je intenziteta dela velika. Večje ko je skladišče, večji je učinek sistema Voice.

Preberite tudi opis našega Voice projekta v Gorenju ali na naši internet strani.

Za več informacij nas vsekakor kontaktirajte.

SHARE
Mag. Aleš Habič je strokovnjak s področja sledenja materialnih tokov v proizvodnji in skladišču. V Špici je zaposlen kot vodja projektov in svetovalec pri izbiri tehnologije označevanja izdelkov, palet, ter obvladovanju skladiščnega poslovanja in skladiščne tehnologije. Je avtor strokovnih člankov na temo označevanja in črtne kode, član združenja ZELO in pooblaščen inženir pri IZS.