3 koraki za ustrezno označevanje osnovnih sredstev

Na kaj moramo biti pozorni pri lepljenju inventarnih nalepk, da bo označitev osnovnih sredstev trajnejša

Torej – imate opremo in osnovna sredstva in ne želite skrbeti, da bi inventarne oznake odpadle ali se odluščile. Kateri je najboljši način za lepljenje nalepk, da ostanejo dobro pritrjene, ne glede na to, kaj počnete z opremo?

3 triki 1

Poglejmo si tri nasvete, s pomočjo katerih se bodo vaše inventarne oznake močneje sprijele s površino vaše opreme.

1. Očistite površino opreme

Preden nanesete nalepko, vedno, vedno, vedno očistite površino, na katero jo želite nalepiti . Namreč, če nanesete oznako z lepljivo stranjo na umazano površino, boste morali to nalepko prej ali slej ponovno nalepiti. Prepričajte se, da je odstranjeno: maščoba, olje, vosek, vlaga, plesen in umazanija, ter da je površina pred nanašanjem popolnoma suha.

2. Z nalepkami rokujte skrbno

Z lepljivo stranjo nalepke, ki je občutljiva na pritisk, rokujte samo po njenih robovih. V trenutku, ko se vaš prst ali kateri drug predmet dotakne lepljive strani, le-ta izgubi nekaj svoje kapacitete, da se dobro sprime s površino, zato se res potrudite, da se ne boste dotikali hrbtne strani nalepke, preden jo nalepite na opremo.

3. Nalepke pustite stati, da se dobro sprimejo

Oznako nanesite z močnim enakomernim pritiskom in se prepričajte, da so vsi robovi dobro zatesnjeni in sploščeni. Če je le možno, pustite nalepljene oznake stati vsaj 72 ur, preden jih namočite ali izpostavite kakšnim drugim stresnim okoliščinam. Poleg tega je dobro vedeti, da je nalepke optimalno nanašati na površine, katerih temperatura je višja od 10 stopinj Celzija.

3 triki 2

Rezultat ustreznega lepljenja je zgornji primer plinskega agregata Petrola, kjer je po več kot 10 letih na dežju, nalepka še zmeraj na svojem mestu, kljub delnemu izbrisu tiska.

SHARE
Karel Stanovnik is responsible for the time and attendance solutions at Spica. In his work, he combines expertise and business benefits for companies. He is passionate about optimizing business processes and their effectiveness. Karel is recognized for his excellent customer service, a constant search for improvements and a sharp sense of putting breakthrough technologies into the everyday business of companies.