Žolna na vratih?

Poleg dosedanjih načinov registracije (registriranje s karticami na terminalu, preko mobilnega telefona na terenu in preko aplikacije na računalniku ali tablici) se je pojavil nov način registriranja, kjer se mobilni telefon pretvarja, da je kartica in terminal obenem, žolna pa verificira, da je registracija opravljena na tej registracijski točki.

Načini Registracije

Kaj je žolna?

Žolna (ang. beacon) je majhna naprava, ki se napaja z baterijo in preko Bluetooth Low Energy tehnologije oddaja signal. Ta signal prestreže mobilni telefon (z Android operacijskim sistemom ali iOS opreracijskim sistemom) in tako ve, da je na točki registracije.

Registriranje z žolno

Kako uporabljamo žolno?

Vabimo vas k ogledu videa, ali pa preberite vse o rabi žolne:

Žolno je mogoče naročiti na tem naslovu. Ko jo po pošti prejmemo, jo nalepimo na prostor, mimo katerega prihajajo naši zaposleni na delo. Ti morajo biti opremljeni s pametnimi telefoni. Ko se približajo žolni na razdalji približno 10 metrov, se na njihovem mobilnem telefonu pojavi okno, ki ponuja registracijo. Uporabnik izbere prihod ali odhod in je na ta način hitro registriran. V primeru, da tam ni signala, se podatek o registraciji prenese, čim se telefon zopet priključi v omrežje.

V kakšnem primeru posežemo po žolni:

  • ko nimamo možnosti priklopa terminala (ni elektrike ali internetnega priključka),
  • ko se prostor našega poslovanja pogosto seli,
  • ko se dogajajo zlorabe terminala (pri žolni si morajo zaposleni posojati mobilne telefone, da bi jih lahko kdo drug registriral, kar je, glede na zasebnost te naprave, manj pričakovano),
  • ko želimo biti prepričani, da so se zaposleni registrirali na točno tej lokaciji (za razliko od registriranja preko mobilnega telefona na terenu),
  • ko cena najema terminala presega naš proračun (žolna stane v enkratnem znesku okrog 30€).

Za vse dodatne informacije sem vam vedno na voljo na tem naslovu, vedno pa lahko storitev za evidentiranje delovnega časa v oblaku All Hours preizkusite brezplačno na tem naslovu.

SHARE
Marija Jakopin is a presales consultant. Her field of work is about optimizing HRM processes and RFID tracking. She has an Applicative Mathematics Faculty degree, which enables her to understand the needs of the market from the IT point of view. In her free time she likes to explore tunnels.