Nova Špicina terminala premierno na sejmu A&S Adria

Septembra 2017 se je Špica udeležila varnostnega sejma A&S Adria, ki se je tokrat odvijal v Hotelu Solaris v Šibeniku, ki je eden od številnih hotelov v Jadranski regiji, ki je opremljen s Špicinimi rešitvami za hotele – elektronskim dostopom v sobe in sistemom Time&Space. Sistema sta integrirana, tako da sobarice dostopajo do sob z isto kartico, s katero odpirajo vrata tudi v zalednem delu hotela, z njo pa seveda beležijo tudi svoj delovni čas.

Sejem A&S Adria je bil tako kot vsa leta doslej, namenjen predvsem tehnični zaščiti. Videli smo lahko opremo trenutno vodilnih ponudnikov video nadzora in alarmnih sistemov. Špica se je kot edini predstavnik inteligentnih celovitih rešitev za kontrolo pristopa in evidenco delovnega časa, premierno predstavila s kar dvema novima terminaloma: Zone Touch in Zone Touch Fingerprint.

Zone Touch

Terminala sta prva v novi generaciji čitalcev, ki jih odlikuje povsem nova, hardversko sodobna notranjost, ki teče na linux zmogljivi, za raznovrstne naprave pripravljeni platformi, zunanjost pa zaradi touch screen barvnega zaslona omogoča fleksibilnejši uporabniški vmesnik.

Zone Touch že nekaj časa uspešno teče v prvih instalacijah, Zone Touch Fingerprint pa zaradi biometričnega načina identifikacije bistveno olajša in pohitri proces registracije delovnega časa, možnosti zlorabe so zaradi narave biometrije takorekoč minimalne.

Največ radovednih pogledov in pozornosti udeležencev sejma pa je požela Bluetooth kontrola pristopa – identifikacija s pomočjo Bluetooth prenosa podatkov preko pametnih telefonov, uporabo smo posneli v tem videu.

Povpraševanja po Špicinih rešitvah je bilo veliko, od želje po shematičnem pregledovanju premikov uporabnikov po podjetju, do klasičnih registracij delovnega časa in kontrol pristopa, povezanih z videonadzorom z zajemom posnetka uporabnika, ko ta izvede registracijo.

A&S Adria dogodek

Predavanja so bila tudi tokrat zanimiva – nagrado za najboljši case study je dobilo mlado start up podjetje iz Bosne in Hercegovine, ki je razvilo sistem za razpoznavanje avtomobilskih tablic v realnem času. Sistem s kamero snema promet in nekaj 100 metrov oddaljeni policijski patrulji sporoča podatke o avtomobilih, ki se patrulji bližajo. Zanimivo je, da se podatki o avtomobilu (hitrost, lastništvo,…) prikazujejo policistom na specializiranih očalih, kar nakazuje, da gre prihodnost IT rešitev v “hands free” smeri. To opažamo tudi v Špici, kjer smo zaradi vse več povpraševanja po tovrstnih rešitvah, pričeli ponujati rešitev Vision, za prikaz podatkov o artiklih pri delu v skladišču.

Organizatorji si vsekakor zaslužijo pohvalo, saj je dogodek poleg zanimivih in inovativnih predavanj in razstavljalcev ponujal tudi veliko priložnosti za mreženje in debate o dobrih in malo manj dobrih praksah.

A&S Adria Špicina ekipa
V Šibenik so prišli predstavniki slovenske, bosanske, srbske in hrvaške Špice. Od zgoraj leve proti desni: Maja Latinović, vodja marketinga v Srbiji, Nedim Rizvanović, direktor bosanske Špice, Neven Rusković, direktor hrvaške Špice, Barbara Benčić, vodja marketinga na Hrvaškem, spodaj od leve proti desni: Mladen Gunjević, vodja projektov v prodaji na Hrvaškem, Dario Radošević, vodja Time&Space divizije v Bosni in Jan Makoter, vodja prodajnih projektov za Time&Space v Sloveniji.

Več o Špicinih rešitvah, na naših spletnih straneh.

SHARE
Marija Jakopin is a presales consultant. Her field of work is about optimizing HRM processes and RFID tracking. She has an Applicative Mathematics Faculty degree, which enables her to understand the needs of the market from the IT point of view. In her free time she likes to explore tunnels.