Kakšno je zadovoljstvo naših strank s tehnično podporo Špice?

Naš center za podporo uporabnikom je v letu 2016 do tega trenutka prejel 432 odzivov v obliki rešenih anket zadovoljstva s storitvijo tehnične podpore. Trend rezultatov kaže, da se vaše zadovoljstvo iz leta v leto povečuje. Vsem, ki ste si vzeli čas, da ste nam podali povratno informacijo se iskreno zahvaljujemo. Z vašo pomočjo smo zbrali 432€, ki smo jih donirali Zvezi prijateljev mladine Moste-Polje za projekt Botrstvo.

Vabljeni k ogledu analize vaših odgovorov.

 2 5 8

Zahtevek za tehnično pomoč najlažje oddate preko našega Portala za uporabnike. Vabimo vas, da se za oddajo zahtevkov čim večkrat poslužite te oblike, saj vam tako lahko zagotovimo, da je zahtevek prejet in se bomo nanj odzvali v najhitrejšem možnem času.

V kolikor še nimate sklenjene vzdrževalne pogodbe, si lahko v naši brošuri podrobneje preberete, kaj vam sklenitev vzdrževalne pogodbe prinaša:

  • prioritetno obravnavo z zagotovljenim odzivnim časom,
  • brezplačne preventivne preglede,
  • brezplačno tehnično podporo,
  • popust pri novih verzijah,
  • popust za opravljeno vzdrževanje ter
  • podaljšano garancijo.

Vabljeni, da nam še naprej podajate povratne informacije o vašem zadovoljstvu, saj nam tako omogočate, da so storitve naše ekipe v tehnični podpori vedno bolj kakovostne, obenem pa z vsako izpolnjeno anketo prispevate 1 € za projekt Botrstvo.

Hvala vam!

SHARE
Marija Jakopin is a presales consultant. Her field of work is about optimizing HRM processes and RFID tracking. She has an Applicative Mathematics Faculty degree, which enables her to understand the needs of the market from the IT point of view. In her free time she likes to explore tunnels.