Googlovi zaposleni se ne “štempljajo”

Pred nedavnim je naneslo na debato o tem, kakšen profil podjetij posega po evidenci delovnega časa. Hitro so se pojavile teze, da v podjetjih z dobro klimo ne potrebujejo evidence in na koncu, da Google (kot eno najbolj zaposlenim prijazno podjetje tega sveta) ne uporablja beleženja delovnega časa.

O tem, kako Google na eni strani skrbi za “srečo” zaposlenih, na drugi strani pa natančno beleži njihovo produktivnost, je objavo napisal Zach Bulygo. Zanimivi izsledki so, da je Google optimiral celo čas, ko njihovi zaposleni čakajo na hrano, da je ravno dovolj komunikacije z drugimi in ne preveč stresa zaradi čakanja.

Še bolj zanimiv pa je podatek, da so zaradi podatkovno vodenega podjetja opazili, da se absentizem žensk giblje v bistveno višjih številkah, kot pri moških in z ukrepom povečanja porodniškega dopusta z 12 tednov na 5 mesecev, so to zagato uspešno rešili.

Ure

Če so uspeli izmeriti in optimirati vse te čase, najverjetneje tudi vedo, koliko časa njihovi zaposleni preživijo za računalnikom, koliko v sobah za počitek, druženje, igre, brainstormanje in kaj od tega v koliki meri doprinese h kvalitetni produkciji googlovih storitev in produktov.

Ali je torej smiselno meriti čas, ki ga zaposleni porabljajo na delu? Kako detajlno to početi in kaj potem s temi podatki narediti in na koncu spremeniti?

Tudi v Špici se soočamo s takimi vprašanji iz lastnih potreb in iz vprašanj naših strank. Hiter in najbolj osnoven recept je, da se izplača najprej meriti vsaj ure prihodov in odhodov zaposlenih in to na način, ki ne povzroči dodatne administracije in jo tudi občutno zmanjša, nato pa poseči po beleženju po vrstah dela, da zna podjetje na koncu leta oceniti, kateri deli poslovanja mu nosijo glede na vložen čas in material zaslužke, kateri stagnirajo in kateri so celo v minusu.

Google še vedno ostaja reprezentativno podjetje, kar se tiče odnosa do zaposlenih in kvalitete njihove storilnosti. Ravno zato je smiselno, na podjetju dostopnem nivoju, posnemati katerega od njihovih konceptov.

SHARE
Marija Jakopin is a presales consultant. Her field of work is about optimizing HRM processes and RFID tracking. She has an Applicative Mathematics Faculty degree, which enables her to understand the needs of the market from the IT point of view. In her free time she likes to explore tunnels.