RFID v avtomobilski industriji

Prvič sem v stik z RFID prišel pred približno 15 leti, ko sem na fakulteti za seminarsko nalogo izbral temo RFID. Še sedaj se spominjam, kako so napovedovali, da bo RFID čez 10 let (torej 5 let nazaj) izpodrinil črtno kodo. Črtna koda je še vedno tu. Še vedno je to prevladujoč način označevanja in po mojem mnenju bo tako še lep čas . To pa ne pomeni, da je na področju označevanje vse mirno.

RFID področje je v zadnjih letih dobilo dodaten zagon. Lahko bi rekli, da je tehnologija zrela, še pomembneje pa je to, da uporabniki in ponudniki rešitev bolje razumemo, kdaj in kje je RFID tehnologija koristna. Pogosto me povabijo na sestanke z željo, da bi v podjetje uvedli RFID. Prvo vprašanje, ki ga zastavim je: “Zakaj RFID?” Potem skušamo ugotoviti dodano vrednost RFID-ja na pram črtni kodi, ki je razmeroma enostaven in robusten način označevanja. Če ne najdemo odgovora, skušamo rešitev najti v okviru črtne kode. Če znamo odgovor utemeljiti, pa se lotimo dela. O primerjavi črtne kode in RFID si lahko preberete več v tem in tem zapisu.

Videti je, da je odgovor na vprašanje “Zakaj RFID?” našla avtomobilska industrija. Pred kratkim smo na Špici organizirali delavnico z naslovom RFID za bolj učinkovite proizvodne procese. Odziv je pozitivno presegel naša pričakovanja, saj se je na dogodek prijavilo prek 40 ljudi iz podjetji, ki predstavljajo večino pomembnejših dobaviteljev avtomobilski industriji pa tudi iz drugih panog. Glavna razloga za to sta:

  1. optimizacija procesov znotraj lastne oskrbovalne verige,
  2. zahteve naročnikov (Daimler, BMW) po vgradnji RFID značk in nalepk.

Avtomobilska industrija je kar se tiče (iz)sledljivosti zelo stroga, kar je razumljivo. To predstavlja dodatne obremenitve za zaposlene v proizvodni. Nemški avtomobilistični velikan Daimler je zato pred kratkim napovedal, da bo do leta 2025 popolnoma digitaliziral proizvodnjo. Eden od korakov v to smer je zahteva, da vsi dobavitelji svoje dele in pošiljke opremljajo z RFID značkami. Zaenkrat so tehnologijo RFID delno uvedli v obratu Mercedes-Benz Ludwigsfelde, kjer vgrajujejo stranska ogledala in sedeže, opremljene z RFID značkami (vir). Podobne zahteve je pred kratkim svojim dobaviteljem poslal tudi BMW.

Na Špici smo si v preteklih letih nabrali precej izkušenj s področja RFID in vam znamo pomagati pri obeh točkah. Tako pri optimizaciji lastne interne in eksterne oskrbovalne verige, kot tudi pri izpolnjevanju zahtev, ki jih imajo vaši naročniki. Pokličite nas ali nam pišite in preverili bomo, kako vam lahko pri tem pomagamo.

SHARE
Urban Brodnik je na Špici vodja rešitev za proizvodnja podjetja. V njegovi 10-letni karieri je dobil podroben vpogled v delovanje logističnih procesov v oskrbovalni verigi in mnogim podjetjem pomagal izboljšati poslovanje. V Špici je zaposlen kot vodja projektov in svetovalec na področju označevanja, RFID tehnologije in sistemov za upravljanje skladišča. Urban je univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike. V prostem času pa je navdušen gornik, ljubiteljski nogometaš in trobentač.