Zaposleni, jedni od drugih, pozajmljuju identifikacione kartice

Danas sam razgovarala sa direktorom jedne od većih firmi u Srbiji.  Zanimalo ga je uvođenje biometrijske tehnologije za evidenciju radnog vremena. Razlog za to se nalazi u opravdanoj sumnji na postojanje mogućnosti za zloupotrebu evidencije radnog vremena. Zloupotreba funkcioniše tako što zaposleni, ili pozajmljuju identifikacione kartice među sobom, ili registruju dolaske jedni drugima (u žargonu ova pojava se naziva: “Buddy-punching”). Razgovor sa njima me je inspirisao da napišem nekoliko saveta, kako postupiti u situacijama tog tipa.

buddy-punching

Biometrijska tehnologija je svakako najsigurniji i najpouzdaniji način za sprečavanje pozajmljivanja kartica. Prst, lice ili dužicu oka je mnogo teže pozajmiti.

Koje alternative još postoje?

NEKA MOBILNI ZAMENJUJE KARTICU:

Moderni telefoni imaju ugrađeni NFC interfejs, koje se u nekim sistemima može koristiti za evidenciju radnog vremena umesto klasične kartice. Koja je tu prednost? Lično, vrlo nerado pozajmljujem svoj mobilni telefon: spada u kategoriju stvari koje se ne pozajmljuju (žena, gitara, alati…). Najnovije mogućnosti su čak i registrovanje putem Bluetooth-a, to znači da se nabavi mali Bluetooth low energy Beacon i pomoću njega se, putem mobilnog telefona, vrši registracija.

UGRADITE OKRETNA VRATA ILI BARIJERE:

Ovo je u velikoj meri industrijska opcija, gde je evidencija radnog vremena povezana sa sistemom kontrole pristupa i fizičkom barijerom. Slične barijere možete videti na stadionima ili skijalištima. Suština fizičke barijere je u tome da omogućava ulaz ili izlaz samo jednoj osobi korišćenjem identifikacione kartice. Ulaz ili izlaz iz kontrolisanog prostora bez kartice je nemoguć.

KORISTITE PAMETNI VIDEO NADZOR:

Ako Vam okolnosti ne dozvoljavaju ugradnju okretnih vrata ili barijera, gotovo identični efekat možete postići pomoću video nadzora koji je integrisan sa sistemom za evidenciju radnog vremena i tačkom registracije. Tačke pristupa/registracije nadzirete pomoću IP video kamera, a softver je taj koji je zadužen da osigura da svaki dolazak zaposlenih bude snimljen kamerom. Tu je i snažan psihološki efetkat, a zloupotreba se može jednostavno otkriti, te se može i odmah reagovati. Naravno, takođe, možete zaposliti radnika obezbeđenja, koji će biti zadužen za nadzor sistema. U današnjim uslovima na tržištu, slabo plaćeni radnici obezbeđenja su verovatno najslabija prepreka. Nadzor zaposlenih (danas) nije najpopularnija tema. U Špici verujemo da nazor nad zaposlenima mora biti povezan sa nadzorom nad poslodavcima. Zapravo, dobra evidencija radnog vremena nije samo sredstvo kontrole zaposlenih, već omogućava i zaštitu prava radnika, kao što je pravo na pauze, odmor, odgovarajući raspored rada, kao i plaćanje prekovremenih sati. Iz tog razloga moramo da nastojimo da zloupotrebu sistema za evidenciju radnog vremena svedemo na minimum.

Za više informacija možete:

  • pročitati brošuru o modulu Visual Space Manager, koji sistemu za evidenciju radnog vremena Time&Space omogućava vizualizaciju događaja u realnom vremenu , kao i integraciju sa video-nadzorom Milestone
  • pročitajte više o rešenju All Hours za evidenciju radnog vremena koji omogućava korišćenje NFC telefona
  • pročitajte više o Špica Mobile Time, aplikaciji za registraciju radnog vremena koja podržava NFC tehnologiju