Želite li kupovni listić petkom?

Ana je u braku i ima doma dva sina tinejdžera. Svaki petak ide u trgovinu koja je najbliže njezinoj kući. Navika joj je da petkom kupuje hranu za cijeli vikend. Ana koristi loyalty karticu i mobilnu aplikaciju trgovine u kojoj najčešće kupuje. Kada dođe na parkiralište trgovine Wi-Fi trgovine prepoznaje ju kao  lojalnog kupca. Ana je svaki petak u istom terminu i s istim željama svoje obitelji u istoj trgovini. Kada se sa kolicima približi ulazu u dućan čuje:  Zdravo Ana, želite li kupovni listić petkom? Zatim Ana  iz džepa uzme mobitel i iskoristi loyalty program kupca. Na već puna kolica dodaje još neke proizvode za pečenje torte.

RET-blog-slika-2-300x109

 

Kupac koji ulazi u dućan mora biti siguran da ga je trgovac opazio i prepoznao kao susjeda. Bitno je lijepo pozdraviti i uvjeriti da su želje i potrebe kupaca ispred onih zaposlenika. Pojavila se jedinstvena prilika za personalizaciju svakog kupca te da u njemu probudimo strast za kupovinom.  Prihvatimo tu priliku i odvedimo kupca na putovanje koje mu ispunjava želje.

Ključni kupac je pred vratima naše trgovine. Radno vrijeme je gotovo. Što možemo napraviti?

Ana se navečer, s mužem Markom odluči na šetnju po gradu. To vrijeme im je savršeno za kupovinu, pa tako Ana i Marko slobodno vrijeme koriste i gledaju ponudu odjeće u izlozima. Radno vrijeme dućana je završeno i obje su osuđeni na gledanje samo izloga. Taj je prostor premalen za cijelu ponudu koju trgovina ima. Ana tu koristi svoju priliku jer upotrebljava  mobilnu aplikaciju od svoje najdraže trgovine. Za razliku od svog muža ne gleda ponudu pasivno jer ima mogućnost aktivnog pregledavanja akcija i puno širu bazu podataka. Razni podaci su dostupni poput onih što ima na lageru, konfekcijsku brojevi, pa čak i podaci o tome što su kupili njezini facebook prijatelji i još mnogo toga! Ako Ana tijekom šetnje trgovinom gleda u izlog, aplikacija joj šalje pozdravnu poruku. Ako nema vremena da bi se zaustavila trgovac joj novosti ili akcijske ponude spremi za onaj trenutak kada će biti u udobnom naslonjaču ili u gradskom autobusu.

RET-blog-slika-3-300x165

 

Za više informacija o tome kako ugoditi kupcu kontaktirajte me.

SHARE
More than 20 years of ICT business development and management experience. Involved in both management, sales and development of complex ICT solutions. Specialties: Expert in enterprise mobility, ie: mobile computing solutions for the enterprise.