Što NE možete napraviti s pametnim telefonom

U zadnje smo vrijeme postali ovisni o svojim pametnim telefonima. Gdje god da smo, svi su zadubljeni u svoje telefone i s njima nešto rade. Neovisno o tome koliko su korisni postali pametni telefoni, kritične poslovne operacije u poduzećima trebaju drugačije mobilne uređaje, koji će u potpunosti biti posvećeni ekipi na terenu (kuriri, serviseri, prodaja …).

Navest ću 7 stvari koje ne možemo raditi s pametnim telefonima, ali možemo sa specijaliziranim robusnim poslovnim mobilnim uređajima.

  1. Padanja i udarci, kiša i tuča, munje i gromovi

Robusne naprave su … zaista robusne! I da, zaista se za neke pametne telefone kaže da su robusni, ali to je daleko od stvarne robusnosti – u najboljem slučaju, otporni su na kišu. Teško će preživjeti pad od 1, 5 metra na pod, a da im se ne slomi ekran. (Sigurno ste doživjeli da je vaš pametni telefon pao na pod, a vi ste se bojali onoga što mu se dogodilo, zar ne?) Takve događaje, pravi profesionalni robusni uređaji bez problema prežive. Ne samo da prežive na kiši, već se s njima može raditi i u rukavicama, pa čak i na -10 stupnjeva …

broken-cell-phone-screen

  1. Baterije traju cijeli dan

Ne samo da profesionalni uređaji imaju jače baterije, već i više paze na korištenje energije. Pametni nas telefoni moraju stalno oduševljavati sa svijetlim ekranima punim piksela, glasnim zvučnicima, ultra brzim radom – i za sve to je potrebno puno energije. Ako vam je potreban uređaj koji može izdržati smjenski rad, onda trebate profesionalni mobilni uređaj. U slučaju da i ispraznite bateriju, možete ju zamijeniti s napunjenom baterijom. Kada govorimo o pametnim telefonima, ta je opcija veoma rijetka.

low_battery

  1. Automatske postavke na početku

Profesionalni mobilni uređaji imaju dio memorije koji djeluje bez baterije. Ta se memorija može koristiti kako bi se uređaj sam postavio na odgovarajuće postavke. WIFI lozinke, potvrde, aplikacije i slično postavljaju se automatski baš onako kao što je i potrebno za rad na terenu. Istovremeno se instaliraju i sve potrebne aplikacije. Profesionalnu opremu moguće je pratiti i na udaljenostima – iz središnjeg ureda.

  1. Osiguran servis i podrška za cijeli život

Da, pametni telefoni uvijek prvi dobiju najnovije i najuzbudljivije inovacije i tehnologije. Tržište svake godine zahtjeva novi model, bolje ekrane, više boje … Stare modele nitko ne želi kupovati. Profesionalni uređaji dobivaju uslugu i inovacije u podršci. Od garancije, servisa 5 godina nakon kupovine, popravka u 3 dana, zamjene u slučaju kvara ili oštećenja, sveobuhvatnog nadzora cijele flote uređaja itd. Sve samo zato da vaša terenska ekipa ne bi imala problema s uređajima.

Usput:  možete li vi danas kupiti telefon koji trenutno koristite?

  1. Profesionalni mobilni uređaji čitaju bar kodove – onako kako spada!

Čitanje barkodova s integriranom kamerom uvijek je sporije od čitanja s pravim barkod skenerom. Dodatni bluetooth čitač znači još jedan uređaj kojemu je potrebno napuniti bateriju i za njega se brinuti. Kada je potrebno često i brzo pročitati bar kod jedino je rješenje ugrađeni čitač barkoda. Samo treba provjeriti koji će se kodovi morati pročitati 1D ili 2D. I na kojoj udaljenosti. Možda još i RFID?

Barcodes

  1. Dodaci, dodaci, dodaci

Potrebna vam je Ethernet mreža, serijski kabel, punjač za dodatnu bateriju, nosač za viličar? Takvih dodataka sigurno nećete dobiti u Samsung ili Apple trgovini. Možete ih dobiti kod dobavljača profesionalnih mobilnih uređaja.

001_Family_125 V5 Final

  1. Izbor operacijskog sustava

Windows Mobile, Android, možda Windows 10? Što vam je potrebno za vašu aplikaciju? Što želi vaš IT? U slučaju pametnih telefona nema puno izbora. Ako se odlučite iOS uvijek ćete morati kupovati u Apple-u. Ako kupite Samsung Galaxy Tab na njemu će biti samo android i ništa drugo. Kada govorimo o profesionalnim uređajima, tu je potpuno drugačija priča. Neki su uređaji takvi da mogu čak i kasnije zamijeniti operativni sustav, kako bi se zadovoljili potencijalni budući zahtjevi.

mobile OS

Zaključak

Postoji puno razloga zašto su za kritične poslovne procese potrebne profesionalne mobilne naprave. Javite nam se za sastanak kako bi se pobrinuli da uzdržavanje flote vaših mobilnih uređaja više ne bi bila noćna mora.

SHARE
More than 20 years of ICT business development and management experience. Involved in both management, sales and development of complex ICT solutions. Specialties: Expert in enterprise mobility, ie: mobile computing solutions for the enterprise.