Bar kodovi za praćenje hrane

Prvu reklamu za bar kodove koristio je Wrigley’s davne 1974. godine i od tada bar kodovi igraju važnu ulogu u industriji hrane. Universal Product Code (UPC) ključan je faktor u odlučivanju praćenja bilo kakvog proizvoda. U industriji hrane praćenje se shvaća vrlo ozbiljno jer može utjecati na zdravlje.

Bar kodovi na pakiranjima hrane poboljšavaju informacije o produktima, eliminiraju propadanje hrane i poboljšavaju sigurnost konzumiranih proizvoda. 2009. godine GS1 SADa ušla je u partnerstvo s internacionalnom udrugom za hranu u svijetu kako bi naglasila i regulirala praćenje hrane. To su učinili tako da su se poduzeća iz područja prehrambene industrije pridružila inicijativi za poboljšanje protoka informacija u toj industriji.

Što je Foodservice GS1 US Standards inicijativa?

U suradnji sa 3 udruge – International Foodservice Manufacturers Association (IFMA), International Foodservice Distributors Association (IFDA) i National Restaurant Association (NRA), glavni je fokus osvijestiti i prihvatiti GS1 standarde u prehrambenoj industriji. Ima preko 100 članova. To uključuje i druge GS1 članice po svijetu i nastavlja rasti.

Inicijativa promovira prihvaćenje GS1 standarda kako bi se uspostavila suradnja koja će povećati praćenje, postaviti opće uvjete za sigurnost hrane, povećati informacije o proizvodima i eliminirati propadanje proizvoda u prehrambenoj industriji u najvećoj mogućoj mjeri.

Više informacija o tome kako ispravno napraviti bar kodove i kako ih provjeriti možete naći ovdje >>>>

Špica u suradnji s NiceLabelom može vam pomoći pri stvaranju bar kodova, koji se bez greške skeniraju svaki put. Za više informacija svakako nas kontaktirajte.

SHARE
Nikola Dujmešić is a presales consultant. His field of expertise is supply chain management. He has a Logistics Faculty degree which enables him to understand the market from the customer point of view.