Uveli ste WMS – što sada?

Kada se WMS sustav uvede tek onda započinje pravi posao voditelja skladišta. Potrebno je pronaći sve malene funkcije WMS sustava koje mogu optimizirati procese u vašem skladištu. Mnoga poduzeća na to zaboravljaju i smatraju da je WMS uveden do posljednjeg detalja i da već otpočetka daje najbolje moguće rezultate. To je pogrešno!

Na početku uvođenja WMS rješenja uvedene su samo glavne funkcije, uveden je novi alat kojeg je potrebno dobro upoznati i stalno brusiti! Unatoč tomu što je vođenje skladišta svakodnevan i naporan posao, koje zahtjeva cjelodnevni angažman, voditelj skladišta mora odvojiti vrijeme i dobro upoznati WMS koji koristi.

Nemojte računati na to da je WMS implementator imao vremena prikazati sve mogućnosti koje WMS ima. Gotovo je uvijek projekt implementacije WMS rješenja kratkog roka i fokus je na njegovo postavljanje i pokretanje. Vrijeme koje je potrebno kako bi se prikazale sve detaljne funkcije i mogućnosti WMS rješenja uvijek nedostaje. Upravo će te konačne optimizacije prikazati punu vrijednost WMS rješenja. 

Nekoliko mjeseci nakon uvođenja WMS rješenja svakako si uzmite vremena da u suradnji s vašim WMS implementatorom napravite inventuru projekta i tako dodatno pokušate optimizirati vaše procese.

Savjetujem vam optimizaciju na ova tri područja:

  1. lokacija artikala po skladištu i optimizacija rute, ABC analiza proizvoda
  2. balansiranje opterećenja ljude, posao dodijeliti ravnomjernije tijekom dana
  3. detaljna analiza najčešćih postupaka i uklanjanje nepotrebnih aktivnosti

 

Naša ekipa WMS stručnjaka vam je na raspolaganju. Za više informacija konaktirajte nas ili pogledajte našu web stranicu.

SHARE