Rad od kuće

Zbog sve veće mobilnosti i želje za prilagođavanjem zaposlenima razvili su se novi oblici rada kao što je rad od kuće.

Šta kaže zakon o radu o tome, koje su prednosti takvog rada, koje su mane i kako evidentirati rad koji se obavlja izvan kancelarije poslodavca pišemo u ovom blogu.

Što zakon kaže o radu od kuće?

Zakon o radu kaže da se zaposleni i poslodavac mogu dogovoriti da će zaposleni raditi od kuće ili van prostorija poslodavca.

U tom slučaju mora postojati pisani ugovor koji mora sadržavati i dodatne podatke o radnom vremenu, strojevima, alatima i opremi za obavljanje poslova koje je poslodavac dužan nabaviti, instalirati i održavati, upotrebi ličnih strojeva, alata i druge opreme radnika i naknadi troškova za korišćenje, naknadi drugih troškova radniku vezanih za obavljanje poslova i načinu osposobljavanja i stručnog usavršavanja radnika.

Takođe poslodavac je dužan osigurati radniku sigurne uslove rada, a zaposleni je dužan da se pridržava svih sigurnosnih i zdravstvenih mjera u skladu sa posebnim zakonima i drugim propisima.

Prednosti i mane posla od kuće

Uprkos raznim istraživanjima rada od kuće koja pokazuju bolju efikasnost i veće zadovoljstvo zaposlenog, ova vrsta rada se i dalje smatra nepovjerljivom.

Kakve rezultate daje rad od kuće istraživali su i na Stanfordu. Studija potvrđuje već provjerenu tezu da je ta vrsta rada efikasnija i profitabilnija od tradicionalne.

Studiju pročitajte ovdje >>>

untitled

S jedne strane poslodavci se pitaju mogu li zaposleni koji rade od kuće izbjeći iskušenja (spavanje, nedostatak nadzora…), dok sa druge strane manjak ometanja na poslu (razgovor sa saradnicima, nepoznavanje prioriteta, pritisak saradnika…) donosi veći nivo fokusiranosti.

Predviđen vremenski i kvantitativni okvir obavljenog posla

Ako želite biti sigurni da li neko radi efikasno (i uporediti njegov rad od kuće i tradicionalni oblik rada) treba izmeriti koliko posla u određenom vremenskom periodu treba napraviti. To je takođe poznato i kao KPI (key performance index). Govorimo o popisu zadataka koje zaposleni treba napraviti u određenom vremenskom periodu. Za neke poslove lako je odrediti koliko je vremena potrebno da se završi, dok je za druge poslove to dosta kompleksnije. U kompleksnijem slučaju treba izmjeriti koliko je vremena potrebno jednom ili više članova ekipe da kvalitetno završe isti zadatak. Nakon nekoliko mjerenja možemo izmjeriti koliko je vremena potrebno zaposlenom za određeni posao.

Kako mjerimo posao od kuće

Mjerimo dva vremena:

  • koliko smo sati prisutni na radnom mjestu
  • koliko nam je vremena potrebno za određen zadatak/kupca/narudžbu

Za mjerenje radnog vremena na mjestima gdje nemamo terminal za prijavu (koji još zovemo i sat) možemo koristiti neke od sljedećih metoda:

  • preko pametnog telefona koji belježi geolokaciju registracije,
  • korišćenjem NFC-a pametnog telefona ili Bluetooth Low Energy Beacona,
  • preko računara (uz mogućnost da se ograniči IP adresa).

Više o mobilnim načinima registracije pišemo na blogu ovdje >>>

Špicino rješenje za evidenciju radnog vremena omogućava i raspoređivanje vremena po zadacima.

Za manja preduzeća primjerenije je rješenje u oblaku My Hours koje beleži rad po projektima i zadacima. Kako izgleda pogledajte na slici dolje ili se prijavite ovdje >>>

myhours

Za razgovor o efikasnom upravljanju radnim vremenom javite nam se.

SHARE