POVEĆAJTE UČINKOVITOST UZ DYNAMIC SCHEDULING

Dynamic Scheduling“ je „Time&Space“ modul dizajniran za jednostavno i transparentno planiranje radnih sati i odsutnosti.

Ručno upisivanje radnog vremena je dugotrajno, a tablice su velike i zbunjujuće — stoga se često mogu pojaviti pogreške. Također, jedna tablica često ne uključuje sve informacije potrebne za učinkovito planiranje.

Neravnomjerna raspodjela radnog vremena i raspoređivanje radnika na različitim lokacijama mogu biti veliki izazov za voditelje timova i ljudskih resursa.

Dynamic Scheduling omogućuje jednostavnu navigaciju kroz brojne varijable radnog vremena u cilju što jednostavnije izrade optimiziranog plana.

Izazovi

• Upravljanje smjenskim radom

• Usklađivanje odsutnosti i prisutnosti djelatnika

• Usklađivanje plana rada sa zakonskim odredbama

• Planiranje rada po različitim mjestima troška

• Održavanje prekovremenog rada na minimalnoj stopi

Šta nam pruža „Dynamic Scheduling“?

Ono što je najvažnije, daje potpuni pregled planiranog radnog vremena. Možete urediti dnevni, tjedni ili mjesečni raspored na jednom zaslonu. Koristeći „Dynamic Scheduling“ možete jednostavno planirati radno vrijeme poštujući želje zaposlenika, izostanke i poštivati ​​zakonska ograničenja. Nakon izrade, plan se može distribuirati među zaposlenicima u jednostavnom formatu. Aplikacija omogućuje voditeljima timova individualno ili grupno planiranje te naknadne jednostavne izmjene, čime se štedi vrijeme i smanjuje rizik od pogrešaka.

Upozorenja o zakonskim ograničenjima

Koje su prednosti korištenja „Dynamic Scheduling“?

• Omogućuje jednostavnu izradu i pregled plana rada

• Osigurava usklađenost sa zakonskim odredbama

• Osigurava usklađenost s GDPR-om

• Pomaže u optimizaciji prekovremenih sati i smanjuje troškove rada

• Omogućuje individualni ili grupni unos podataka

• Optimizira vrijeme potrebno za planiranje

Kako funkcioniše „Dynamic Scheduling“?

Za izradu kvalitetnog plana potrebno je prethodno definirati satnice, rasporede, smjene, organizacijske jedinice, godišnje odmore, minimalne dnevne / tjedne / dvotjedne odmore i maksimalni dozvoljeni rad vikendima i praznicima. Uneseni podaci uspoređuju se sa zakonskim limitima glede radnog vremena. Program automatski upozorava kada planirate suprotno zakonodavstvu i time sprječava pogreške u planu rada.

Jednostavno i transparentno planiranje

Pomoću „Dynamic Scheduling“ modula možete grafički i jednostavno uređivati plan rada za jednog ili više zaposlenika u odabranom vremenskom razdoblju. Različiti tipovi planiranja i odsutnosti predstavljeni su različitim simbolima i bojama. U svakom trenutku dostupni su podaci o planiranim i slobodnim satima za svakog zaposlenika.

Simboli za jednostavno raspoređivanje

Jednostavno upravljanje promjenama

Odsutan zaposlenik, izmjena plana rada ili bilo koja druga promjena — jednostavno zamijenite simbol i spremite promjene. Kao što je navedeno u Općem zakonu o zaštiti podataka (GDPR), za svaku promjenu napravljen je revizijski trag.

Transparentan ispis za zaposlenike

Kako se implementira „Dynamic Scheduling“?

Većinu posla potrebno je obaviti prije same instalacije softvera. Prvo se organizira radionica na kojoj se definiraju svi zahtjevi stranke i eventualne specifične potrebe. Nakon radionice vrši se izrada dokumentacije s navedenim potencijalnim proširenjima. Kada se dođe do konačnog rješenja, Špica stručnjak instalira softver i pokreće se „Dynamic Scheduling“.

Želite jednostavno i transparentno planiranje radnih sati i odsutnosti?

Za više informacija slobodno nas kontaktirajte na:

Suada Štitkovac

Business Development Manager

+387 61 614 645

 

SHARE