Pet koraka za odabir rješenja za osnovna sredstva!

Precizno upravljanje sredstvima jedna je od ključnih stavki za uspjeh vaše kompnije. Bilo da pratite informatičku opremu, vozila ili opremu za iznajmljivanje, čuvanje svih važnih sredstava može izgraditi ili slomiti vaše poslovanje. Ako ste novi u praćenju ili jednostavno niste sigurni odakle krenuti, sastavili smo vam popis koraka koje treba uzeti u obzir kada pokušavate naći savršeno rješenje upravljanja sredstvima za vašu kompaniju.

  • Olakšavanje rada – Obuka korisnika za korištenje novih tehnologija može biti iznimno skup proces koji oduzima puno vremena. Mnogi prodavači nude demonstracije uživo ili čak probno korištenje softvera za upravljanje sredstvima na ograničeno vrijeme prije no što ga kupite.
  • Uzmite u obzir ono što dolazi u paketu – Slično kao i kod kupovanja novog kompjutera, lako se možete izgubiti u mnogim zanimljivim, ali bespotrebnim dodacima. Nažalost to može pridodati složenosti proizvoda. Napravite popis značajki bez kojih ne možete, kao na primjer mogućnost praćenja sredstava po serijskom broju ili pregled sredstava na različitim lokacijama, i koristite ovo kao vodič kod odabira rješenja koje vam odgovara.
  • Mobilne mogućnosti – softver za upravljanje sredstvima može se koristiti na vlastitom ili mobilnom računalu. Korištenje mobilnog računala pruža vam mogućnost ažuriranja podataka o sredstvima dok ste u pokretu, umjesto da svaku transakciju obavljate s jedne fiksne lokacije.
  • Integracija sa postojećom tehnologijom – Ovdje se u obzir uzimaju i softver i hardver. Preskočite neočekivane troškove tako da pažljivo pregledate zahtjeve sustava za upravljanja sredstvima koji razmatrate. Budite sigurni da vaš kompjuter i operativni sistem mogu podržati rješenje koje ste izabrali. Također trebate uzeti u obzir softver koji trenutno koristite. Na primjer, ukoliko koristite elementarne metode kao što je Excel, hoćete li moći učitati te podatke u vaš novi sustav?
  • Je li cijena pristupačna? – Pokušaj da se utvrdi što je zapravo trošak rješenja za upravljanje sredstvima može biti pravi izazov. Elementi koji mogu povećati osnovni trošak vašeg rješenja su licence za korištenje softvera, hardverski dodaci (mobilna računala ili barkod skeneri), ugovori o održavanju, obuka i implementacija. Predlažemo da zatražite ponudu koja uključuje sve što trebate kako ne bi bilo nikakvih iznenađenja kada dođe vrijeme za kupovinu rješenja za osnovna sredstva.

Za više informacija o tome kako izabrati sistem za upravljanje osnovnim sredstvima kontaktirajte nas i zajedno ćemo doći do optimalnog rješenja baš za vas.

SHARE
A salesman minus enthusiasm is just another clerk