Ovo može biti najznačajniji izvor sigurnosti i bezbijednosti u vašem skladištu

Ako ste misli da se radi o vašem pametnom telefonu onda ste pogriješili. 

 

Kada razmišljate o potencijalnim rizicima sigurnosti i skladišta, evo kako bi izgledala lista deset najznačajnijih: 

1.Nepravilno podizanje teških predmeta 

2.Teški predmeti nepravilno se spremaju nad glavom 

3.Nesreće koje uključuju tešku opremu ili opremu proizvodnih linija 

4.Potencijalno izlaganje opasnim materijalima zbog nepravilnog skladištenja ili rukovanja 

5.Nedovoljna obuka o sigurnosti i bezbjednosti 

6.Krađa zaliha 

7.Radnici koriste nesigurnu ličnu tehnologiju za pristup poslovnim sistemima i osjetljivim informacijama  

8.Izdavanje ručnih uređaja koji nisu pogodni za upotrebu u svim skladišnim okruženjima 

9.Pristup poslovnim sistemima od strane neovlaštenih strana 

10.Radnici ili neovlašteni ljudi koji pristupaju ograničenim ili nesigurnim područjima 

A kada navedete potencijalne kontramjere koje biste mogli primijeniti za ublažavanja ovih rizika, glavne preporuke mogu uključivati sljedeće 

1.Definišite i primenite stroge postupke sa materijalima  

2.Definirajte i provodite stroge smjernice za rad i održavanje opreme  

3.Napravite detaljan sigurnosni plan i primenite ključne zahteve kao što su zakazani odmori itd. 

4.Održavajte obuku o sigurnosti za sve nove zaposlenike i za sve zaposlene kada se procedure promijene 

5.Dozvolite upotrebu samo poslovnih mobilnih uređaja u vašem radnom okruženju 

6.Koristite samo mobilne uređaje koji su certificirani za sigurnu upotrebu u opasnim lokacijama i otežanim okruženjima  

7.Ograničite ili u potpunosti ograničite upotrebu osobne tehnologije unutar skladišta ili utovarnog pristaništa  

8.Zatražiti od radnika da koriste uređaje izdate od strane kompanije da bi dovršili popise za održavanje i sigurnost  

9.Uputite radnike da koriste uređaje izdate od kompanije da komuniciraju, sarađuju i pozivaju u pomoć  

10.Uložite u IT sigurnosne alate za zaključavanje poslovnih sistema i uređaja  

11.Primijenite tehnologije aktivnog lociranja kako biste povećali vidljivost u obrascima prometa opreme  

12.Uvedite ID oznake koje mogu poslužiti kao elektronske vremenske kartice i osigurati ovlašteni pristup 

Ako ste odgovorni za proizvodnju, skladištenje ili distribuciju predmeta osjetljivih na vremenske promjene ili temperaturne promjene poput hrane, pića, vakcina ili lijekova, tada možete koristiti i tehnologije temeljene na senzorima, Internet of Things (IoT) i blockchain kao pomoć u nadgledanju proizvoda kvaliteta i osigurati poštovanje sigurnosnih zahtjeva kako se takav inventar kreće kroz lanac opskrbe. 

Drugim riječima, postoje brojne tehnologije koje mogu pomoći poboljšati sigurnost i sigurnost unutar skladišta. 

Jedna tehnologija koja se može doprinijeti ispunjenju gore navedenih kontramjera za sigurnost je vaš printer.  

Posebno dva printera: printer ID kartica i printer naljepnica. 

                                 

Pametne kartice (i štampači kartica) pomažu poboljšanju bezbjednosti radnika i sigurnosti podataka 

Kontrola pristupa vašem objektu je prvi  korak za očuvanje fizičke sigurnosti radnika i podataka. Zapravo, sve više i više skladišta primjećujemo prijelaz na pristupne kartice u obliku pametnih kartica, slično onome što možete vidjeti u sigurnom vladinom objektui to s dobrim razlogom. 

Desetine, ako ne i stotine ili hiljade ljudi, cijeli dan dolaze i izlaze iz vašeg skladišta: radnici u smjeni, sezonski radnici, prevoznici, inspektori, kupci, partneri u lancu nabave i mnogi drugi. Nije razumno očekivati ​​da će stražar na kapiji prepoznati svako lice, a ni u svakom skladištu nema službenika osiguranja i video kamera na svim ulaznim mjestima ili pokrivaju svaki kvadratni centimetar svog objekta.  

Povrh toga, možda ste ograničili pristupna područja unutar svoja četiri zida koja zahtijevaju dodatna sigurnosna odobrenja, poput područja gdje se pohranjuju skupa oprema, roba, alati ili opasni materijali. Primjena visoko sigurnog sistema kontrole pristupa na bazi kartica može biti vrlo vrijedna u svim tim slučajevima. 

Međutim, najbolji način da se spriječi pristup neovlaštenih strana je izrada vrlo sigurnih pristupnih kartica koje se sinkroniziraju sa sigurnosnim sigurnosnim sustavima i teško ih je reproducirati. (Da, čak se i skladišta moraju brinuti zbog lažnih ličnih karata.)To znači da vam je potrebna vrlo specifična vrsta PVC ili pametne kartice i, što je još važnije, potreban vam je vrlo specifičan tip pisača kartica. 

                                         

To znači da vam je potrebna vrlo specifična vrsta PVC ili pametne kartice i što je još važnije, potreban vam je vrlo specifičan tip pisača kartica. 

Vaš štampač mora biti u stanju proizvesti pametne kartice koje sadrže visoko detaljne slike bogate boje, oštre barkodove i druge pametne sigurnosne karakteristike koje su ključne za omogućavanje brze i tačne provjere ID-a i pristupa. Posljednje što biste željeli je dvosmislena fotografija koja bi mogla učiniti izazovnim uočiti imitratora sa ukradenom značkom. 

Preporučujem da potražite printer s korporativnim karticama koji se mogu koristiti i za ispis kartica u druge svrhe, kao što su provjera treninga viljuškara, sistemi evidencije radnog vremena i još više. Osim što nude mogućnosti prilagođavanja štampanja od ruba do ruba, ove vrste štampača kartica sadrže nekoliko integriranih opcija kodiranja, što znači da možete ispisati kontaktne, beskontaktne, blizinske ili magnetske kartice pravo iz okvira. 

 

 To vam daje fleksibilnost u vrsti sistema kontrole pristupa koji implementirate i omogućava kartici da postane višestruka. Na primjer, ista kartica koja se koristi za kontrolu fizičkog pristupa može se koristiti za kontrolu pristupa radnim površinama, prijenosnim računalima i mobilnim računalnim uređajima kao što su robusni tableti koji se povezuju s osjetljivim sistemima podataka 

Na primjer, nadzornicima linija može biti frustrirajuće da se moraju odjaviti i ponovo prijaviti u svoje računare svaki put kada budu pozvani na pod ili u utovarnu stanicu; može se jednako lako zaboraviti odjaviti. Ali ostaviti računar otključanim na minut – rizično je. Bilo tko je mogao skočiti za njima i dobiti neposredan pristup podacima. Međutim, jednostavno uklanjanje pametne kartice kad se udalju, a zatim je gurnete natrag u čitač kartica kad se vrate da se odmah prijave natrag, vjerovatnije je da će se oni pobrinuti da osiguraju svoj računar i vaše podatke. 

Da zaključimo i štampač sa desne strane može vam pomoći: 

Neovlaštene stranke držite van vašeg objekta, posebno one koji mogu biti neprijateljski raspoloženi (što pomaže poboljšanju sigurnosti radnika) i potencijalne lopove (što pomaže u zaštiti vaše imovine) 

Znajte kada ovlaštene strane uđu i izlaze iz vašeg objekta u slučaju nesreće, krađe ili druge pojave u kojoj je potrebna daljnja istraga. Zaključajte svoje podatke pružajući radnicima lakši način da osiguraju uređaje kada se ne koriste RFID štampači i štampači naljepnica: tajnadva-dva udarca“ za unapređenu sigurnost i sigurnost skladišta. 

Kao što sam upravo objasnio, štampač kartica može biti trostruka prijetnjaili trostruki sprečavač prijetnji – za vaše skladište! Ali dodajte pravi štampač naljepnica (i desnu tehnologiju označavanja) i moći ćete: 

1.Bolje održavajte kontrolu kvalitete proizvoda osjetljivih na vrijeme i temperaturu, što pomaže poboljšanju sigurnosti proizvoda u lancu opskrbe 

2.Pratite kretanja zaliha kako biste identificirali i u idealnom slučaju, ublažili potencijalne gubitke  

3.Potvrdite je li predmet koji nedostaje zapravo ukraden ili je samo zamijenjen, a zatim pomognite lociranju i vraćanju predmeta 

4.Poboljšati radničko poštovanje standarda sigurnosti lanca dobavljača koji se odnose na pravilno rukovanje materijalima, skladištenje i transport svih predmeta, uključujući opasne materijale 

Samo znate da možda nisu svi pisači naljepnica sposobni da proizvode sigurne naljepnice koje su vam potrebne za osiguranje imovine. Potražite pisače naljepnica za poduzeća koji mogu proizvesti barkodirane naljepnice i / ili naljepnice s RFID oznakama, ovisno o vrsti imovine koju pokušavate pratiti 

Također biste mogli razmotriti ulaganje u mikro-etiketu visoke rezolucije, pogotovo ako proizvodite ili skladištite izuzetno malu, ali vrlo vrijednu elektroniku kao što su pločice ili čipovi. 

Pravilno označavanje može odvratiti krađu ove vrste inventara i pružiti pomoć za praćenje i praćenje ukoliko nestanu. (Ovaj bijeli papir opisuje više detalja o prednostima mikrooznake.)Bez obzira na vrstu etikete koju trebate ispisati, samo osigurajte da su i pisač naljepnica i same etikete dizajnirani za borbu protiv izblijedjivanja mastila, varanja i čak normalnog habanja pomoću ljudskih i strojnih metoda obrade. 

 

 Naljepnica mora biti čitljiva u svakom trenutku, bilo skenerom barkoda, nadzemnim RFID čitačem ili radnikom koji pokušava utvrditi sadrži li pošiljka opasne materije. Takođe je teško održati rotaciju prvoprvo-za brzo pokvarljive predmete ako datum nije jasno odštampan na plastičnoj, kartonskoj, aluminijumskoj ili staklenoj ambalaži. 

 

Napomena: Ono što je unutar vašeg pisača je jednako važno za održavanje sigurnosti podataka kao i izlazni kapacitet vašeg pisača.Uz sve stotine ili hiljade povezanih uređaja u skladištu, sigurnost je važna tema.  

Zaključavanje pristupa štampačima povezanim sa vašim poslovnim sistemima trebalo bi da se nalazi na listi „to do. To znači da je važno razmotriti inteligenciju unutar vašeg štampača, baš kao što biste procenili i procesor, bezbednost ili operativni sistem (OS) unutar laptop, tablet ili ručni mobilni računar. 

Zaštita vaše IT infrastrukture OS-om pisača koji ima ugrađene sigurnosne mogućnosti pomoći će vam da bolje spavate noću. Šifriranje svih veza vašeg pisača, rotiranje vjerodajnica i daljinsko upravljanje sustavima kako bi bili aktualni jedan su od nekoliko mjera koje možete poduzeti za povećanje sigurnosti uređaja i podataka. 

U današnje doba skladišta napunjenog industrijskom tehnologijom povezanom s Internetom stvari (IoT) postoji toliko puno ulaznih mjesta za neovlašteni pristup. Važno je da se svaka veza i razmjena podataka pažljivo kontroliraju kako bi se osigurala zaštita podataka i dostupnost samo ovlaštenim korisnicima. 

 

Pogledajte pažljivo kartice, RFID i štampače nalepnica u vašem skladištu. Da li su u stanju proizvesti vrstu kartica i naljepnica koje su vam potrebne za poboljšanje sigurnosti i sigurnosti vašeg skladišta? Da li nude informatičku sigurnost koja vam je potrebna da biste spriječili neovlašteni pristup? Ako ne, možda ćete htjeti nadograditi svoje pisače prije nego kasnije. Ovdje možete saznati više o pametnoj kartici, RFID i štampačima naljepnicai srodnim materijalimakoje operateri skladišta preferiraju.Ili nas kontaktirajte ovdje kako bismo razgovarali o vašim specifičnim pitanjima sigurnosti i sigurnosti. Pomoći ćemo vam da procijenite sve dostupne tehnološke mogućnosti za pomoć u sigurnosti, uključujući pisače, RFID, barcoding, lociranje i rješenja za mobilnost. 

Za više informacija obratite se na mejl: kenan.husic@spica.com