Nove verzije i funkcije softvera za mobilno računalo

Dok su novi Zebrini terminali TC52/57, TC72/77 i PS20, nedavno preuzeli svu slavu. Softverska organizacija je bila zauzeta dodavanjem nekih novih sjajnih mogućnosti i resursa za koje sam smatrao da ih vrijedi predstaviti:

Android Oreo Novosti            

Svi pomenuti uređaji isporučuju se sa Androidom Oreo 8.1.  Tokom narednih mjeseci većina  našeg postojećeg portfolija uređaja će dobiti Oreo update. Oreo dolazi sa mnoštvom novih platformskih funkcija kao što su poboljšano slanje obavjesti i poboljšana potrošnja energije. Kako je Google promjenio način ponašanja aplikacija u pozadini, to bi moglo da utiče na migraciju aplikacija iz Nougata u Oreo. Ako imate neku od poslovih aplikacija koje se  obavljaju u pozadini potrebno se je obaratiti Zebrinim developerima kako bi se izvršila migracija.

Enterprise Browser 2.0              

Druga verzija Enterprise Browser-a (EB) treba da se objavi u prvom kvartalu ove godine i kao i uvek ima punu podršku za postojeće EB aplikacije. EB 2.0 ima novi model licenciranja na Androidu, poboljšanu funkciju Button Bar i podršku voice preko W3C API voic-a. Takođe će podržavati dodatne SAP sisteme za upravljanje skladištima i nove uređaje, uključujući naše Oreo uređaje i mnogo traženi TC20 / TC25.

Voice kroz DataWedge                       

Za mnoge korisnike DataWedge je nepoznanica prilikom rada u svojim aplikacija, osiguravajući prikupljanje podataka za barkodove, kartice s magnetnom trakom, serijske veze i SimulScan. Najnovije verzije DataWedge-a sada dodaju snimanje glasa svojoj listi ulaznih mogućnosti, omogućujući vam da unesete podatke jednostavnim razgovorom sa aplikacijom – na primer, kontrola zaliha se može postići izgovaranjem količine artikla umesto da ručno unosite broj za svaku skeniranu stavku.

GMS Restricted             

Zebrina GMS Restricted je stanje uređaja koje pruža potpunu kontrolu nad GMS aplikacijama i uslugama koje su dostupne na Zebra uređaju. Aktiviranje ovog stanja onemogućava Googleove aplikacije i servise koji su dio Google mobilnih usluga, pružajući bolju kontrolu privatnosti podataka.

Autor: Kenan Husić

SHARE