Mobilnost – ključna stavka pri upravljanju osnovnim sredstvima

Neizostavan korak kod uspješnog poslovanja je implementacija rješenja za upravljanje osnovnim sredstvima. S druge strane, dodavanje mobilne funkcionalnosti tom rješenju dodatno smanjuje troškove povećanjem produktivnosti, učinkovitosti i motivacije zaposlenika.

  1. Produktivnost

Mala poduzeća koja ulažu u mobilne terminale, svojim zaposlenicima daju mogućnost veće produktivnosti tijekom njihovog radnog dana. Ako izvršavanje određenog zadatka zahtijeva pristup informacijama koje su dostupne samo korištenjem računala, taj zadatak automatski postaje teži i manje praktičan za obavljanje, pogotovo ako bi se tim informacijama moglo pristupiti putem neke vrste mobilnog uređaja.

Zadaci za čije je izvršavanje potreban papir i olovka (ispisane liste, proračunske tablice…), zahtijevaju bilježenje podataka, a nakon toga i njihovo unošenje u računala te time ostavljaju nepotreban prostor za ljudske pogreške – kako za vrijeme zapisivanja, tako i za vrijeme unošenja tih podataka. Ne samo da postoji povećana šansa za pogreške, već postoji i značajan gubitak vremena.

Sakupljanje, a zatim i pristup informacijama ostavlja evidencije netočnima tijekom dužeg vremenskog perioda. Mobilni uređaj korisnicima omogućava ažuriranje informacija o sredstvima u bilo kojem trenutku te osigurava aktualnost i ispravnost tih informacija. Ova sposobnost suradnje i koordinacije informacijama na više lokacija istovremeno, poboljšava ukupnu produktivnost i smanjuje financijske troškove iskorištavanja vremena zaposlenika na ne učinkovit način.

2. Učinkovitost

 Izvršavanje ili funkcioniranje na najbolji mogući način uz najmanje moguće utrošenog truda i vremena!

Tražiti zaposlenike da napuste tehnologiju na koju su postali naviknuti kako bi izvršili proces koristeći olovku, papir pa čak i računalo je tražiti ih da bespotrebno troše suvišne količine vremena na dokumentiranje informacija o sredstvima. Svo to vrijeme predstavlja uzaludan trud – pogotovo ako na raspolaganju postoje opcije kojima se unaprjeđuje proces u cijelosti. Prema CDW 2012 izvještaju o korištenju mobilnih uređaja u poduzećima, 94 % korisnika mobilnih uređaja navelo je da im je korištenje mobilnih uređaja prilikom izvršavanje poslovnih zadataka povećalo učinkovitost.

Glavne prednosti:

  • Poboljšanje komunikacije za 60%,
  • Povećanje produktivnosti zaposlenika za 50%,
  • Povećanje suradnje među zaposlenicima za 45%,
  • Ravnoteža privatnog života i posla poboljšana za 35%,
  • Pojednostavljenje poslovnih procesa za 34%.

3. Motivacija

Zaposlenici očekuju da tehnologija njihove poslove učini lakšima. Tolika većina već koristi mobline uređaje (pametne telephone i/ili tablete) da upotreba papira i olovke, zaposlenike čini frustriranima.

Ako se vaš zaposlenici muče s izvršavanjem zadataka zbog ne učinkovitosti procesa, ne samo da pati njihova produktivnost, već im pada i motivacija. Motivacija je jedan od ključnih čimbenika učinkovitosti i produktivnosti poduzeća. Korištenje mobilnih uređaja kako bi se ispunjavanje zadataka olakšalo te kako bi se smanjile mogućnosti pogrešaka, učinit će vaše zaposlenike da se osjećaju produktivnijima i sposobnima izvršiti zadatak kako to najbolje mogu. Mobilni uređaji osnažuju zaposlenike omogućavanjem veće kontrole i odluke o načinu na koji će raditi svoj posao.

Za više informacija o tome zašto je mobilnost vrlo bitna kod upravljanja osnovnim sredstvima svakako nas kontaktirajte.

SHARE
A salesman minus enthusiasm is just another clerk