Kako ‘pobijediti’ u obnovljenom i digitaliziranom lancu opskrbe (digitally disrupted supply chain)?

Lanac opskrbe se mijenja iz temelja! Digitalizacija na svim aspektima lanca opskrbe, jasni poslovni modeli, automatizacija i transparentnost! 

Poduzeća (proizvođači, logistika, distributeri, prijevoznici, trgovci) moraju se prilagoditi novim uvjetima, u suprotnom će imati poteškoće, koje će biti teško otkloniti. Treba započeti s vizijom: kako i što želimo raditi u budućnosti? Potrebno je predvidjeti trendove i svoje investicije fokusirati u procese budućnosti.

To često znači da je potrebno ponovno postaviti cijeli lanac opskrbe – od dobavljača do kupaca. Tradicionalni lanac opskrbe koji je bio fokusiran na postepene promjene, nije prihvaćao rizike i bio je usmjeren na smanjenje troškova – u budućnosti više neće funkcionirati.

Voditeljima opskrbnog lanca savjetujemo da smjer razmišljanja fokusiraju na ova tri područja:

Iskustvo (customer experience)

Ušli smo u razdoblje “customer experience”. Pojedinac odlučuje na temelju vlastitog iskustva i odabire ponuđača ili proizvod uz koji očekuje i najbolje iskustvo. To ne znači uvijek najniže cijene! Najjeftinije ponude često obeshrabre kupca. Korisnika treba razumjeti unaprijed – prije no što mu ponudimo uslugu i prije no što korisnik uopće ima neki problem. Korisnici su usredotočeni na rješavanje vlastitog problema sada i ovdje. Isto je i s lancem opskrbe. Odmah i ovdje!

Ekosustav

Poslovni ekosustavi grade se odavno. Najbolji su primjer automobili gdje postoji niz komponenti u jednom finalnom proizvodu od gume, metala, plastike, elektronike do telekomunikacijskih komponenti. Sva poduzeća pri razvoju automobila sudjeluju i prilagođavaju se jedna drugima. Na kraju krajeva, pri dostavi automobila sudjeluje mnogo logističkih poduzeća, a servisiraju ga ovlašteni servisi. U novije vrijeme uvedena je digitalna komunikacija za razmjenu on-line poslovnih podataka, obično putem API sučelja i EDI usluga, kako bi se postigla još bolja i brža veza između članova ekosustava. Dobar ekosustav znači da se svaki član usredotoči na aktivnosti koje najbolje razumije i kojima najbolje vlada –  konačni je rezultat ukupan zbroj pojedinih napora i aktivnosti. Treba osigurati da su sve aktivnosti usmjerene prema istom cilju – i to je zadatak voditelja lanca opskrbe.

Digitalne tehnologije

Bez digitalne tehnologije moderan lanac opskrbe ne može postojati. U budućnosti će poduzeća i lanci opskrbe sve više koristiti umjetnu inteligenciju, velika podatkovna skladišta, podijeljenu ekonomiju, dronove, 3D pisače, pay-per-use, blockchain tehnologiju itd. Sve te nove tehnologije bit će katalizator za nove promjene i voditelji lanca opskrbe moraju ih pažljivo pratiti i njima upravljati. Umjetna inteligencija u kombinaciji sa senzorima i velikim skladištima podataka kaže da će moći preuzeti samoadaptivni opskrbni lanac koji će se sam prilagođavati okruženju i osigurati potpun i učinkovit rad.

Lanac opskrbe i logistika bit će jedni od prvih područja koja će započeti s korištenjem novih tehnologija. Započet će u prometu, te će se s osobnih vozila ubrzo prebaciti na teretna vozila. Putem senzora i interneta predmeta prerast će u zaista moderan i učinkovit sustav opskrbe koji će moći predviđati događaje i potrebe potrošača te dinamički prekonfigurirati sve aktivnosti opskrbe.

Kako to radimo u Špici? Više na stranici >>>

SHARE