Četvrta po redu SCM konferencija održana je u Sarajevu!

SCM ROAD-SHOW je završen! Održana je i posljednja SCM konferencija. 

Hvala svim učesnicima koji su prisustvovali konferenciji održanoj 23. novembra u hotelu Holiday, u Sarajevu.

Sve češće se govori o IT tehnologijama u lancu snabdijevanja. O rješenjima za skladišta WMS i Voice, pisali smo mnogo u prethodnim blogovima i najnovije informacije predstavili na SCM konferenciji. Špica pokušava da ide korak dalje i da omogući kontrolu nad svim procesima u skladištu, pa tako dobra ekipa implementatora i kvalitetna rješenja, kao što su WMS i Voice, kompanijama mogu obezbijediti dugoročnu i stabilnu logističku platformu.

Kolika je zainteresovanost za naša rješenja i novosti na području logistike, pokazuje i broj prijavljenih iz 50 kompanija.

15182441_10154769258083270_1321429310_o

Dobrodošlicu prisutnima poželio je direktor Špica Systems, Nedim Rizvanović i uvodnim govorom najavio teme i predavače. O WMS sistemu slikovito je govorio Vlado Jovanović i na tri primjera predstavio poslovne izazove i rezultate implementacije sistema za upravljanje skladištem, sa kojima je postignuta efikasna kontrola nad zalihama, optimizovan prostor u skladištima, automatizovani izvještaji, poboljšana efikasnost ekipe i povećana produktivnost. Na priču o WMS-u nadovezala se priča o Voice-u, pa su Zlatan Golub i Matej Kračun, stručnjak iz Honeywell Vocollect-a, prezentovali primjere preduzeća koja su poboljšala kvalitet i brzinu dostave svojim kupcima, smanjila troškove i olakšala posao svojim zaposlenima.

aaa

Još jedna veoma bitna grana u logistici jeste prodaja na terenu i dostava robe kupcima. Putnicima i vozačima je neophodna moderna podrška za obavljanje posla. U drugom dijelu konferencije Andrej Planina predstavio je iskustva na primjerima implementiranih projekata  iz ugla putnika na terenu i prikupljanja narudžbi, kao i na primjerima vozača i dostave pošiljki. Nebojša Katić i Damir Fele iz kompanije Zebra predstavili su TOP 5 novosti i govorili o svjetskim trendovima na području mobilnih računara i bežične WiFi mreže. Na kraju konferencije, Andrej Planina iz Špica International objasnio je kako modernizacijom sistema za označavanje i štampanje etiketa mogu da se poboljšaju procesi u preduzeću, smanje greške i izbjegne zastoj u proizvodnim procesima.

Ocjena prisutnih za organizaciju, teme i predavače je odlična (4.8), komentari su pozitivni i ispunjena su očekivanja prisutnih. Sva dodatna pitanja možete poslati na: dario.radosevic@spica.com.

Još jednom HVALA svim prisutnima! Ukoliko želite da vidite uživo kako sistem funkcioniše, slobodno nas kontaktirajte vrlo rado ćemo se odazvati.

SHARE