Četiri jednostavna i neočekivana načina za smanjenje troškova!

Obzirom na trenutnu ekonomsku situaciju, neki su članovi uprava raznih organizacija poduzeli kreativne mjere rezanja troškova. Kako biste održali svoju konkurentnu poziciju u različitim poslovnim okruženjima, u nastavku smo naveli četiri jednostavne i neočekivane ideje za smanjivanje troškova.

  1. Implementacija bržeg protoka računa

Knjiženje računa za svako poduzeće može biti skupa aktivnost koja oduzima puno vremena. Važan ključ za uspjeh je mogućnost brze i precizne obrade računa. Većina poduzeća funkcionira na način da kupcima daje rok za isplatu između 30 i 60 dana. Međutim, što je duži rok isplate to će biti veći troškovi posudbe. Smanjivanje perioda naplate na 15 dana može znatno poboljšati protok novca. Kada individualcu ili nekom poduzeću ne uspijete izvršiti naplatu nepodmirenog računa, svejedno trebate nastaviti regularno plaćati naknadu sve dok ne primite uplatu. Izostanak plaćanja može vas dovesti do potencijalnog poslovanja u minusu.

2. Iskoristite prednosti netradicionalnog marketinga

Kao što vjerojatno već znate, reklamiranje je naporna i skupa aktivnost koja se ne mora nužno biti isplativa. Kada pokušavate postati vidljiviji na tržištu, ponekad trebate biti kreativni i vidjeti prednosti u metodama oglašavanja koje ne donose toliko troškova. Postoje brojni načini promoviranja vašeg poduzeća bez potrebe korištenja televizijskih oglasa, plakata i radio spotova. Bilo da je to gostovanje na blogu utjecajne osobe za vašu industriju, partnerstvo s ostalim lokalnim poduzećima ili YouTube videa, sav taj rad uložen u promicanje i isticanje vašeg poduzeća kao lidera, vrijedan je truda. Društvene mreže još su jedan od načina promicanja vašeg poduzeća bez nepotrebnog trošenja velikih novčanih iznosa. U nedavno provedenom istraživanju pokazano je da 81% srednjih i malih poduzeća trenutno koristi društvene mreže kako bi pokrenuli rast tvrtke, a njih 94% korištenjem društvenih mreža ispunjava ciljeve marketinga. Mala poduzeća shvaćaju vrijednost korištenja ovih marketinških alata te vide njihove pogodnosti u financijskom smislu.

3. Provedite analizu energetske učinkovitosti

Provođenje analize energetske učinkovitosti u vašem poduzeću može vam otkriti koji su procesi neučinkoviti i pokazati kako se vaš novac uzaludno troši na takvu neučinkovitost. Mnoge analize također daju prijedloge za uvođenje poboljšanja. Na primjer, prelazak na štedne žarulje mogao bi vam uštedjeti znatan iznos novca. Prihvaćanje jednostavnih, ekološki prihvatljivih rješenja može vam uštedjeti novac i u isto vrijeme učiniti vaše poslovanje ”zelenijim”.

4. Koristite rješenja za upravljanje osnovnim sredstvima

Mislite da praćenje sredstava nije potrebno? Razmislite još jednom. Upravljanje sredstvima može vašoj organizaciju uštedjeti visoke iznose novca, ovisno o veličini poduzeća i broju sredstava o kojima trebate voditi računa. Zahvaljujući neučinkovitom procesu Istraturist je trošio vrijeme na izvještaje, a novac na zagubljena sredstva. Sada koriste Frontman Asset rješenje za upravljanje sredstvima kako bi osigurali pravilno održavanje važne opreme, radili godišnje inventure, uštedjeli novac, vrijeme i izbjegli nepotrebno trošenje sredstava. Uz Frontman Asset, možete jednostavno srezati troškove, uštedjeti vrijeme i izbjeći nepotreban stres.

S vremena na vrijeme, poduzeća se suočavaju s poteškoćama u rezanju troškova, međutim smanjivanje troškova ne mora nužno značiti otpuštanje osoblja ili odbacivanje korisnih potrepština. Smanjivanje troškova može se postići poboljšanjem učinkovitosti sustava, iskorištavanjem prednosti različitih resursa te praćenjem osnovnih sredstava. Za više informacija o praćenju vaših sredstava i uštedi novca, posjetite našu stranicu.

SHARE
A salesman minus enthusiasm is just another clerk