9 efekata dobrog sustava za upravljanje skladištem

DOBRO IMPLEMETIRAN WMS SUSTAV ZNAČAJNO POBOLJŠAVA KVALITETU RADA SVAKOG SKLADIŠTA.

WMS sustav mora biti pravilno izabran, rješenje mora odgovarati potrebama i mogućnostima poduzeća. Postavke ili “parametrizacija”, koje omogućava svaki WMS sustav moraju biti optimalne. I korisnici moraju sustav dobro poznavati, jer će ga u suprotom koristiti pogrešno i rad će biti neučinkovit. Efekti dobro uvedenog Frontman WMS sustava su:

 1. Integracija:  ERP i WMS su usko povezani.
 2. Izlazne pošiljke: u prosjeku se izdržljivost skladišta podiže se za 15%, a omogućena je čak dupla količina narudžbi u isto vrijeme.
 3. Učinkovitost ekipe: produktivnost ekipe i smanjenje troškova rada se povećava za 20%, brza obuka novih zaposlenika u skladištu.
 4. Točnost stanja zaliha: točnost stanja zaliha je preko 99%, i 70% – 85% je manje inventurnog manjka i bolji je nadzor nad stanjem zaliha. Čak i do 10 puta brže proveden inventurni popis!
 5. Točnost narudžbi: preko 99,98% točnosti isporuke, manje pritužbi.
 6. Brz odaziv sustava: odaziv WMS sustava je iznimno važan. Jedna sekunda čekanja na odaziv sustava pri skeniranju robe kod 4000 skeniranja dnevno znači više od jednog sata dulje rada na dan. WMS sustavi drugačije su koncipirani od ERP sustava, rade na odvojenim bazama podataka i zato im je odaziv puno brži jer nisu ovisi o opterećenosti ERP sustava.
 7. Vođenje skladišta: 99% pouzdanosti pripreme materijala za izdvajanje.
 8. Optimizacija prostora: za isto količino robe potrebno je od 10 pa do 40 % manje prostora.
 9. Brža provedba svih skladišnih procesa

Prednosti Špicinih rješenja pri uvođenju WMS skladišnih sustava:

 • Brza i učinkovita implementacija: implementacija je moguća u već 90 dana, s minimalnim miješanjima u trenutno poslovanje. 
 • Regionalna i globalna prisutnost: osigurana je implementacija preko mreže vlastitih poduzeća u cijeloj  Adriatic regiji. Frontman Accellos WMS ima više od 3000 postavljenih sustava podrške brojnih partnera širom svijeta.
 • Dobro osposobljena i rastuća ekipa: Špicina ekipa stručnjaka se stalno povećava i sposobna je osigurati kvalitetnu izvedbu malih i onih najvećih projekata.

skladišče

Ako vas zanima što je važno pri izboru WMS-a sa zadovoljstvom ćemo odgovoriti na vaša pitanja. Obavijestite nas ako imate specifičan izazov kada je u pitanju implementacija WMS sustava. Za više informacija posjetite našu web stranicu >>>

SHARE