Mobilizacija sodelavcev v trgovini

Spletni trgovci in tradicionalne trgovine se nenehno borijo za naklonjenost kupcev. Pri čemer je predvsem na strani tradicionalnih, da pripravijo nepozabno nakupno doživetje, ki bo omrežilo kupca, da se odpravi iz domačega naslonjača v nakupovalno središče.

Da bi dohiteli spletne trgovce po nekaterih funkcionalnostih (kot so na primer mnenja tistih, ki so izdelek že kupili, pogosta vprašanja, podrobnejše informacije o izdelku, priporočila za komplementarne izdelke,…), se tradicionalne trgovine vse bolj obračajo k digitalizaciji. Ta poleg boljše nakupne izkušnje, prinaša tudi povečano učinkovitost zaposlenih v trgovini.

Tokrat objavljamo, katere aplikacije trgovci najpogosteje nalagajo na mobilne naprave svojih zaposlenih, da bi v svojo trgovino prinesli zgoraj opisano.

Podpora prodajalcem med policami

Mobilni prodajalci potrebujejo aplikacije na mobilni napravi s katerimi kupcu med policami predstavijo  dodatne podatke o izdelku, mnenja uporabnikov, ki so izdelek že kupili in na koncu tudi izdelajo naročilo. Zaposlenemu tako ni več potrebno pustiti stranke čakati same med policami in odhiteti do svoje pisarne po podatke. Na mobilni napravi lahko preko aplikacije v realnem času stranko vodijo skozi nakupni proces in ji ob tem ponudijo tudi dodatne storitve ali komplementarne produkte.

Preverjanje cen in znižanja

Za ažuriranje cen na policah, je z vidika učinkovitosti bolje, če trgovcu ni hoditi do zaledne pisarne in se tam ubadati z iskanjem in tiskanjem novih cen (ter ponovno hojo nazaj do polic, kjer po možnosti opazi, da je neustrezna tudi cena sosednjega izdelka in ponovno hodi nazaj do zaledne pisarne), temveč lahko naredi to kar med policami. Ta problem je še posebej pereč, če trgovina zagotavlja enake cene kot na spletu, pa potem v trgovini temu ni tako. Z aplikacijami za preverjanje cen in znižanja, preverja zaposleni cene neposredno na njegovi mobilni napravi in če je opremljen še s prenosnim tiskalnikom, lahko cene popravlja neposredno med policami. Podobno je z znižanji in promocijami.

Inventura – od skeniranja do RFID

Orodja za upravljanje z inventurami poenostavljajo preverjanje zalog in pomagajo kupcem pridobivati podatke o zalogi določenega artikla v drugih poslovalnicah. Če pa preidemo na RFID označevanje, pa je preverjanje zalog še hitrejše in učinkovitejše. Poleg tega ta orodja zmanjšujejo možnosti napak, ki izvirajo iz ročnega dela in povečajo učinkovitost osebja.

Dodeljevanje nalog

Z aplikacijami za dodeljevanje nalog, je delo vodij oddelkov / poslovalnic bistveno učinkoviteje, saj lahko ne glede na lokacijo dodeljujejo naloge in določijo kdo je za njih odgovoren, oddajajo opomnike za neopravljene naloge, sledijo statusu posameznih nalog, dostopajo do poročil o opravljenih nalogah v realnem času in upravljajo z delom na dnevnem, tedenskem ali mesečnem nivoju. Aplikacije za dodeljevanje nalog prinašajo bistveno hitrejše opravljanje nalog, kot tudi omogočijo vodjam transparenten in ažuren vpogled v aktivnosti zaposlenih v trgovini.

Kako izbrati najustreznejšo napravo?

Zgoraj opisana orodja se slišijo zares odlično, a trgovci se hitro znajdejo v zagati, katere naprave so najprimernejše glede na njihov obseg, način dela,… Ker so trgovci z večanjem obsega dela, zahtev kupcev, prihodom novih tehnologij in programske opreme, vse bolj odvisni od svojih mobilnih naprav, je izbira še toliko bolj pomembna. Ali bo imela izbrana oprema dovolj močan procesor, da bo lahko poganjala vse aplikacije, ki se pojavljajo skorajda dnevno? Ali bomo lahko z isto napravo izvajali vse procese, ali bomo na kaj pozabili in čez 2 meseca ponovno kupovali naprave, ki bodo na primer omogočale mobilne nakupe? Ali so naprave dovolj robustne tudi za delo v zunanjih prostorih? Ali je uporabniški vmesnik dovolj enostaven, da ne bomo porabljali ur in ur za izobraževanje študentov, ki priskočijo na pomoč v predbožičnem času? Ali ponudnik naprav spremlja novosti in bodo naprave pripravljene na prihod novih tehnologij?

 

Špičaki vam lahko predstavimo več podrobnosti in možnosti umestitve aplikacij v vaše okolje>>>

SHARE
Karel Stanovnik je na Špici odgovoren za področje trgovske panoge in rešitev pri upravljanju osnovnih sredstev. Pri dnevnem delovanju združuje strokovno znanje in poslovne koristi za podjetja. Pri svetovanju se čuti njegova strast do optimizacije poslovnih procesov in njihove učinkovitosti. Odlikuje ga posluh za stranke, stalno iskanje izboljšav in izostren občutek za umestitev prebojnih tehnologij v vsakdanje poslovanje podjetij.