Kako upravljati s terensko ekipo?

V času, ko terenske ekipe vedno bolj pogosto uporabljajo tablice ali druga digitalna orodja, si mislimo, da je upravljanje s terensko ekipo lažje. Pa je to res?

Ne glede na to, ali imate na terenu ekipo prodajalcev, kurirjev ali serviserjev, imate kot njihov vodja gotovo vsi isti cilj: čim bolj učinkovito uporabiti prisotnosti ekipe na terenu, medtem ko so daleč od vaših oči.

Mnogo vodij misli, da se vodenje oz. upravljanje (management) dogaja v pisarnah. Ekipo pokličete na sestanek, jih nadzorujete, se z njimi pogovarjate in jim pomagate. Če pa je vaša ekipa stalno na terenu, so te možnosti precej otežene. Če ne vidite njihovega delovanja, jim težko pomagate. Kot da bi bili trener nogometne ekipe, oči pa bi imeli zavezane. Ne boste verjeli, toda tudi terenska ekipa pogreša vodenje in pogovor o svojem delu!

Digitalna orodja za vašo terensko ekipo (Frontman) je torej nujno potrebno uporabiti za vpogled v njihovo delo. Kot vodja morate nujno redno pregledovati njihovo delo in aktivnosti. Vsak dan preglejte spisek obiskov, zapisnike z obiskov in preverite osebne načrte za naslednji dan. Vsaj enkrat tedensko preglejte doseganje ciljev vsakega v ekipi (KPI) in se z vsakim posebej pogovorite. Vsaj enkrat mesečno pa morate imeti sestanek cele ekipe, ki naj bo tudi malo sproščen. Ekipa je cele dneve na terenu in se redko vidijo s sodelavci. Dopustite, da se malo pogovorijo med sabo.

V Frontman SFA rešitvi za podporo prodajnim ekipam, so na voljo poročila, ki vodjem močno olajšajo vodenje ekipe:

  1. dnevna poročila
  2. tedenska poročila
  3. doseganje KPI

Več o celoviti rešitv Frontman SFA si preberite tule: www.spica.si/resitve/prodaja-na-terenu

Naslednjič bomo napisali nekaj na temo  KPI ciljev za terensko prodajno ekipo.

web1

SHARE
Being part of Spica management team for more than 15 years, Andrej Planina is considered a leading regional expert in the field of business mobile solutions and technologies for automatic identification. He obtained extensive knowledge working as a project manager for major organizations in the region. Well aware of the business aspects in information processes, Andrej is the author of some of Spica’s successful products. An award-winner for the best innovation for the "Intelligent safety control system“, he is regularly invited to share his knowledge as the lecturer at the University of Ljubljana (Faculty of Engineering and Computer Science, Faculty of Economics). When not working for Špica, he is a passionate wine taster and blogger. Find out more at : http://vinskezgodbe.blogspot.com.